Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C17.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.3°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.4°C16.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
11 °C
11.0°C11.0°C
1 BF 72%
Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης του Δικτύου Αλληλεγγύης «Αόρατος Πειραιάς»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης του Δικτύου Αλληλεγγύης «Αόρατος Πειραιάς»

«Από την αρχή του χρόνου ξεκίνησε μια παγκόσμια απειλητική περιπέτεια που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα στην αμηχανία, το φόβο και την αβεβαιότητα. Όπως πάντα δεν είναι δυνατό να μείνουμε άπραγοι. #μένουμεσπίτι αλλά #μένουμεάνθρωποι, χωρίς να αφήνουμε κανένα μόνο στην κρίση. Από τη Δευτέρα 6 Απριλίου, ξεκίνησε να λειτουργεί η Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης του Δικτύου Αλληλεγγύης "Αόρατος Πειραιάς".

Η πανδημία του COVID-19 που δεν έχει αφήσει σχεδόν καμιά χώρα στον κόσμο χωρίς θύματα συνεχίζει να εξαπλώνεται αυξάνοντας την ανησυχία των πολιτών και δοκιμάζοντας την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα σχεδιασμού και δράσης των αρχών.

Στην Ελλάδα βιώνουμε ήδη ένα μήνα με συνεχώς αυξανόμενους περιορισμούς για τον έλεγχο της διάδοσης του ιού ώστε να προστατευτούν οι ευπαθείς συγγενείς μας, γείτονες, συμπολίτες. Το υγειονομικό σύστημα της χώρας δεν θα αντέξει την υπερφόρτωση περιστατικών, όπως συνέβη σε συστήματα υγείας ανάλογα ή και πιο ανεπτυγμένα από αυτό της Ελλάδας.

Το #μένουμεσπίτι έγινε βιωματική άσκηση γενικευμένης στάσης, συνοδευμένης από την υποχρεωτική αδρανοποίηση του μεγάλου όγκου των ζωτικών δραστηριοτήτων που είχαμε συνηθίσει: τη δουλειά, την κυκλοφορία, την επικοινωνία.

Και η πόλη γίνεται αγνώριστη, σκοτεινή, παγωμένη, έρημη.

Η διαρκής αυτή απομόνωση εσωτερικεύει την απειλή και εξουδετερώνει κάθε υγιή αντίσταση φυτρώνοντας το φόβο και ευνοώντας τη συνολική παράλυση.

Και όπως συμβαίνει σε περιόδους κρίσης, οι πιο ευάλωτοι, εκείνοι που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, παραμένουν περισσότερο αποκλεισμένοι και αόρατοι από τα δίκτυα φροντίδας.

Την περίοδο αυτή που τα πιο αρνητικά συναισθήματα προστίθενται στην καθημερινή ανάγκη επιβίωσης, πολλές οικογένειες υποφέρουν από τη συσσώρευση της ανασφάλειας και της αγωνίας, στη σιωπή και την απομόνωση.

Χωρίς να το αντιληφθούν, καλλιεργούν το υπέδαφος της ψυχικής ανισορροπίας που καταλήγει ενδεχομένως σε συμπεριφορές καταστροφής, άλλοτε ενάντια στους γύρω και άλλοτε εκπίπτοντας σε αυτοκαταστροφικές επιλογές.

Ενώνοντας σε ένα δίκτυο έμπειρους επαγγελματίες της Ψυχικής Υγείας, η Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξηςπαρέχει φροντίδα ψυχικής υγείας, αλλά και ανακούφιση σε ζωτικές ανάγκες των συμπολιτών μας, ενεργοποιώντας ένα ευρύ δίκτυο εθελοντών.

Σεβόμενοι πλήρως τις ρυθμίσεις περιορισμού και τις απαιτήσεις προστασίας της κοινωνικής επαφής, τα στελέχη του δικτύου εκπόνησαν ένα σχέδιο παροχής φροντίδας, επιχειρησιακής βιωσιμότητας και συστηματικής επάρκειας που μπορεί να εξυπηρετεί τα αιτήματα όσων απευθύνονται στη γραμμή, αξιοποιώντας τη νέα τεχνολογία.

Η γραμμή λειτουργεί σε δωδεκάωρη βάση Δευτέρα-Παρασκευή και σε τετράωρη βάση τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Η Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης του Δικτύου Αλληλεγγύης «Αόρατος Πειραιάς», εθελοντικά, δωρεάν, χωρίς διακρίσεις μπήκε στη μάχη να νικήσει με το κρισιμότερο, το πιο αποτελεσματικό εργαλείο, τον ιό της πανδημίας: την ανθρωπιά. Είμαστε εδώ και είμαστε ενεργοί κι ας #μένουμεσπίτι #μένουμεάνθρωποι.

Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης: 210-4190194

Δευτέρα-Παρασκευή: 10:00 - 22:00

Σάββατο-Κυριακή και αργίες: 17:00 - 21:00

Πληροφορίες-επικοινωνία: [email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL