Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Βρέθηκε βαρύς οπλισμός / Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε Εξάρχεια και Σεπόλια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βρέθηκε βαρύς οπλισμός / Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε Εξάρχεια και Σεπόλια

Σε εξέλιξη βρισκόταν χθες βράδυ, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε σπίτι στα Σεπόλια. Είχε προηγηθεί και έρευνα στα γραφεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατουμένους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, στα Εξάρχεια, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία η επιχείρηση έγινε σε συνεργασία με την ΕΥΠ.

Από το πρωί οι άντρες της αντιτρομοκρατικής απέκλεισαν την οδό Αυλώνος στα Σεπόλια, ενώ πυροτεχνουργοί ερευνούσαν για στοιχεία το σπίτι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχουν προσαχθεί 26 άτομα, ωστόσο μέχρι αργά χθες δεν είχε ανακοινωθεί αν και πόσες προσαγωγές είχαν μετατραπεί σε συλλήψεις. Οι αστυνομικές πηγές μιλούσαν για προσαγωγές που έχουν σχέση με την οργάνωση DHKP-C, την οποία οι ΗΠΑ και η Τουρκία έχουν χαρακτηρίσει τρομοκρατική, και σημείωναν ότι δεν έχουμε να κάνουμε με εγχώρια τρομοκρατία.

Τούνελ με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες

Οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για τούνελ 20-25 μέτρων που έβγαινε στο πεζοδρόμιο από το σπίτι των Σεπολίων, ενώ σημείωναν ότι βρέθηκε βαρύς οπλισμός, όπως “ένα καλάσνικοφ, πιστόλια, πυροκροτητές, χειροβομβίδες και ένα αντιαρματικό”.

Υπενθυμίζεται ότι και στο παρελθόν, τόσο το 2013 στη Χίο όσο και το 2017 σε διαμερίσματα σε Γκύζη, Ν. Κόσμο και Καλλιθέα, η αντιτρομοκρατική έχει κάνει συλλήψεις Τούρκων κουρδικής καταγωγής για σχέση με την οργάνωση DHKP-C. Όπως τονίζει στην “Α” συνήγορος των παλαιότερων συλληφθέντων, κανένας εξ αυτών δεν καταδικάστηκε για τρομοκρατία.

Στη ΓΑΔΑ χωρίς δικηγόρους

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι από τους προσαχθέντες της χθεσινής επιχείρησης βρίσκονται πιθανότατα ανάμεσα στους παλαιότερους συλληφθέντες. Επιπλέον πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δικηγόροι δεν είχαν καταφέρει να έλθουν σε επαφή χθες το μεσημέρι με τους προσαχθέντες που είχαν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ και αναμενόταν αργά χθες το απόγευμα να επιτραπεί από την αστυνομία η επαφή με τους δικηγόρους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL