Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μ.Κάτσης: Η ΝΔ έχει χάσει τον έλεγχο και σπέρνει τον φόβο στην κοινωνία (Ηχητικό)

ΑΜΠΕ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το χθεσινό περιστατικό στην ΑΣΟΕΕ ζητεί από την κυβέρνηση «να περάσει τους ειδικούς φρουρούς τάχιστα από εκπαίδευση, να ελέγξει τις συμπεριφορές τους, να κάνει αυτοκριτική και να ζητήσει συγνώμη από τους πολίτες»

Για τα εξαιρετικά ανησυχητικά φαινόμενα αστυνομικής βίας με αφορμή ακόμα ένα περιστατικό καθώς αστυνομικός χθες απείλησε με το υπηρεσιακό του όπλο φοιτητές μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας μίλησε στο Κόκκινο 105,5 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης.

Ο ίδιος έκανε μάλιστα λόγο για «αντιθεσμική συμπεριφορά της ίδιας της κυβέρνησης, η οποία καλύπτει τέτοιες συμπεριφορές».

«Η ΝΔ έχει τεράστια ευθύνη για τέτοιες πρακτικές που μπορεί να οδηγήσουν σε αφαίρεση ανθρώπινης ζωής» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι ζητούν «από την κυβέρνηση να περάσει τους ειδικούς φρουρούς τάχιστα από εκπαίδευση, να ελέγξει τις συμπεριφορές τους, να κάνει αυτοκριτική και να ζητήσει συγνώμη από τους πολίτες».

«Όλα αυτά μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω και η νεολαία και οι εργαζόμενοι αυτό δεν θα επιτρέψουν αυτό να θεωρηθεί κανονικότητα»,» σημείωσε ο Μ.Κάτσης.

Καταλήγοντας, ο ίδιος μίλησε και για την «άγρια καταστολή από άνδρες των ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο που αστυνομικοί πετούσαν δακρυγόνα ακόμα και σε δασική περιοχή με αποτέλεσμα να προκαλέσουν εστίες φωτιάς και έδερναν ακόμα και συλληφθέντες. Ουσιαστικά από την κυβέρνηση σπέρνουν τον φόβο στην κοινωνία συνδέοντας μάλιστα το Προσφυγικό με τον Κορονοϊό».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πού αλλού γίνονται αυτά;

Μετά από δύο εβδομάδες καραντίνας, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι η εξής: Πρώτον, η δημόσια Υγεία δοκιμάζεται από ελλείψεις προσωπικού, υλικού και εξοπλισμού ασφάλειας. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει μόνο τον εφοδιασμό της σε χειροκροτήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις