Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Μπουτάρης: Δεν υπάρχει μελέτη για την επανατοποθέτηση των αρχαίων (Ηχητικό)

«Η μελέτη για την παραμονή in situ όχι μόνο υπάρχει αλλά την εφαρμογή της σταμάτησε τον Σεπτέμβριο η Αττικό Μετρό. Γιατί;»

«Όλοι όσοι αντιτίθενται στην in situ διατήρηση των αρχαίων στο μετρό πιπιλίζουν την ίδια καραμέλα. Εγώ ρωτάω τον κ. Ζέρβα υπάρχει μελέτη για την απόσπαση και την επανατοποθέτηση;» διερωτήθηκε ο πρώην δήμαρχος Γ. Μπουτάρης μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά». «Η μελέτη για την παραμονή in situ όχι μόνο υπάρχει αλλά την εφαρμογή της σταμάτησε τον Σεπτέμβριο η Αττικό Μετρό. Γιατί;» πρόσθεσε.

«Όταν ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης τι θα γίνει με το μετρό και τα αρχαία δεν υπήρχαν μελέτες. Πώς ο Μητσοτάκης αποφάσισε κατά παράβαση διαδικασιών, του ΚΑΣ και της απόφασης του υπουργού. Πώς το αποφάσισε μόνος του;. Κάποιοι του το είπανε» σημείωσε ακόμη τονίζοντας πως η προσφυγή στο ΣτΕ εκ μέρους της Κίνησης Πολιτών για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομίας γίνεται «για να αποδοθεί η σωστή κατάσταση, για να εξεταστεί αν έχουν γίνει τα πράγματα με σωστό τρόπο».

Ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε τη διαφωνία του σε όσους υποστηρίζουν την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ στην πλατεία Διοικητηρίου ενω για την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Ελευθερίας επεσήμανε «δεν ξέρω γιατί έχει επανέλθει το θέμα του πάρκινγκ, θα κοστίσει πολλά λεφτά, θα πρέπει να γίνει με ΣΔΙΤ και θα καθυστερήσει πολύ. Σε όλες τις πόλεις του κόσμου προσπαθούν να διώξουν τα αυτοκίνητα από το κέντρο της πόλης. Το να κάνεις ένα πάρκινγκ σε δρόμους βαριάς κυκλοφορίας δεν έχει κανένα νόημα».

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Η κατάντια της Προανακριτικής

Η πλειοψηφία της Προανακριτικής, εγκαταλείποντας κάθε πρόσχημα, θα επιχειρήσει σήμερα να αποκαλύψει την ταυτότητα των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος της υπόθεσης Novartis. Οι μάρτυρες αυτοί έχουν καταθέσει για χρηματισμό πολιτικών προσώπων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο