Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Δριμεία επίθεση της «Με πυξίδα τον πολίτη» στους φορείς της Λέσβου: Σας τράβηξαν το αυτί οι σημερινοί κυβερνώντες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δριμεία επίθεση της «Με πυξίδα τον πολίτη» στους φορείς της Λέσβου: Σας τράβηξαν το αυτί οι σημερινοί κυβερνώντες

Τη χλιαρή αντίδραση των φορέων που μιλούν για κακή οργάνωση, ενώ παλιά ήταν μπροστάριδες στις κινητοποιήσεις καταγγέλλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Με Πυξίδα τον Πολίτη» του Δήμου Μυτιλήνης επισημαίνοντας:

«Και ξαφνικά οι επί τέσσερα χρόνια μεγάλοι αγωνιστές, υπερασπιστές αυτού του τόπου, που «διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους», που ξεσήκωναν τον κόσμο, που νοιάζονταν για την απώλεια του τουρισμού και του εισοδήματος των σχετιζόμενων με αυτόν κοινωνικών ομάδων, όταν οι πρόσφυγες ήταν 4000-6000 τώρα σιωπούν!

Κάτι πήγαν να ψελλίσουν για τα μάτια του κόσμου, αλλά ω του θαύματος ανακάλυψαν όλοι το ίδιο ακριβώς πρόβλημα! Εμπορικός σύλλογος, ιατρικός σύλλογος, φαρμακευτικός σύλλογος, επιμελητήριο, όλοι ανακάλυψαν ταυτόχρονα πως η κινητοποίηση με αίτημα την αποσυμφόρηση των νησιών μας αλλά και την άρνηση για δημιουργία νέων κλειστών ή ανοικτών κέντρων, δεν ήταν … καλά οργανωμένη!

Και γιατί αγαπητοί «φορείς» δεν αναλάβατε εσείς να διοργανώσετε και  αυτή την  κινητοποίηση; Τέσσερα χρόνια κολλήσατε πολλά ένσημα σ’ αυτή τη δουλειά και αποκτήσατε μεγάλη εμπειρία! Τι έγινε ξαφνικά; Σας τρόμαξαν οι 20.000 πρόσφυγες;

Μην μας δουλεύετε και κυρίως μην μας υποτιμάτε. Σας τράβηξαν το αυτί οι σημερινοί  κυβερνώντες και διαχρονικά αφεντικά σας και σεις βάλατε την ουρά στα σκέλια και τάχα μου σας έφταιξε η διοργάνωση!

Με τη χλιαρή έως μηδενική αντίδρασή σας σε σχέση με το μέγεθος του προβλήματος, προστατεύετε τα κομματικά αφεντικά σας και τις πολιτικές τους ενάντια στα συμφέροντα αυτού του τόπου. Επιτρέπετε στη σημερινή κυβέρνηση να υλοποιήσει αυτό που χρόνια ζητούσαν οι Ευρωπαίοι, να γίνουν τα νησιά μας φυλακές ψυχών, και είστε πρόθυμοι να εισπράξετε τα αργύρια της προδοσίας δηλαδή τα χρήματα που χρειάζονται για αυτές τις φυλακές. Διευκολύνετε τους συντηρητικούς ευρωπαϊκούς κύκλους στο να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους και το μέρος του προβλήματος που τους αναλογεί.

Δεν θα το επιτρέψουμε! Οι μάσκες έπεσαν! Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε όπως κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια, για αποσυμφόρηση των νησιών, για παραμονή τόσων προσφύγων όσων χωράνε οι υπάρχουσες δομές, για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης τόσο των προσφύγων όσο και των γηγενών κατοίκων αυτού του τόπου.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε να αναλάβει η Ευρώπη τις ευθύνες της και να επιβληθούν κυρώσεις στις ευρωπαϊκές χώρες που κλείνουν τα σύνορά τους και καταπατούν το διεθνές δίκαιο για την προστασία των προσφύγων.

ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

Ανδρεαδέλλη Βασιλική

Ζερβού Μαρία

 Μαλλιαρός Δημήτρης

Χιωτέλλη Εριφύλη»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL