Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αποχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων - «Μαύρες» μέρες η επιλογή Αντωνίου (Video)

Eurokinissi

«Η επιλογή του κ. Αντωνίου είναι μια στενά κομματική επιλογή, υπηρετεί την παλινόρθωση του κομματικού κράτους της δεξιάς στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης», σημείωσε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ τον θεωρούν ανεπιθύμητο για πρόεδρο του ΙΕΠ»

Αποχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής όπως δήλωσε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης «ακούσαμε τον κ. Αντωνίου, προτεινόμενο από την κυβέρνηση για πρόεδρο του ΙΕΠ, και αποχωρήσαμε. Αποχωρήσαμε λόγω της προκλητικής συμπεριφοράς, της κομματικής του εμπάθειας, καθώς και για το γεγονός ότι δεν απάντησε σε 50 ερωτήσεις που έθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για ουσιαστικά ζητήματα της εκπαίδευσης».

Παράλληλα, ο Ν.Φίλης πρόσθεσε ότι «ο κ. Αντωνίου ήταν πρωταγωνιστής στην αναστάτωση και τη διάλυση της εκπαίδευσης κατά την περίοδο των μνημονίων, για αυτό προχθές, η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ με ανακοινώσεις τους, τον θεωρούν ανεπιθύμητο για πρόεδρο του ΙΕΠ. Τον ξέρουν τον κ. Αντωνίου πολύ καλά οι εκπαιδευτικοί». 

Αναφερόμενος στον προτεινόμενο από την κυβέρνηση για πρόεδρο του ΙΕΠ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι «επέμεινε σε προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς εις βάρος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική της στην εκπαίδευση».

«Είναι αυτός που πριν από 15 ημέρες, σε δημόσια εκδήλωση παρουσία της κας Κεραμέως, είχε πει "ότι πρέπει να γκρεμίσουμε όσα έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ και να γυρίσουμε το ρολόι στο 2014". Και σήμερα, με την τοποθέτησή του επέμεινε εμφανίζοντας τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως μια παρένθεση» επεσήμανε ο Νίκος Φίλης.

Παράλληλα, ο ίδιος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «περιμέναμε να επανορθώσει, διότι ο χώρος της εκπαίδευσης έχει ανάγκη από συναινέσεις και όχι από γκρεμίσματα, όπως ο ίδιος είπε. Δεν είχε καν την ευαισθησία να αναφερθεί στις ανακοινώσεις της ΟΛΜΕ και της ΟΙΕΛΕ».

«Η επιλογή του κ. Αντωνίου είναι μια στενά κομματική επιλογή, υπηρετεί την παλινόρθωση του κομματικού κράτους της δεξιάς στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης. Σηματοδοτεί "μαύρες" μέρες για τα σχολεία. Το τονίζουμε με πλήρη συνείδηση. "Μαύρες" μέρες για τα σχολεία για τα παιδιά, τις οικογένειες, για το δικαίωμα της νεολαίας σε ουσιαστική μόρφωση», σημεώισε ο Ν.Φίλης.

 

Ν. Φίλης: Υπεύθυνη για όσα γίνουν ενόψει 17η Νοέμβρη η κυβέρνηση (Video)

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις