Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Εκδήλωση του Ινστιτούτυ Ν.Πουλαντζάς με τον οικονομολόγο Ρ.Πόλιν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκδήλωση του Ινστιτούτυ Ν.Πουλαντζάς με τον οικονομολόγο Ρ.Πόλιν

Εκδήλωση με θέμα «Ένα Πράσινο «New Deal» ενάντια στη λιτότητα: η περίπτωση της Ελλάδας», πραγματοποιείται από το ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς με ομιλητή τον οικονομολόγο, Ρόμπερτ Πόλιν, την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στις 18.30, στο αμφιθέατρο Α.Αργυριάδης, στα Προπύλαια.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά.

Ο Ρόμπερτ Πόλιν είναι Αμερικανός οικονομολόγος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μασαχουσέτης/ Άμερστ και συν-διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Πολιτικής Οικονομίας (PERI). Έχει διατελέσει σύμβουλος του Αμερικανικού Υπουργείου Ενέργειας, του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO), του Οργανισμού Βιομηχανικής Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών καθώς και πολυάριθμων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για θέματα που αφορούν την οικοδόμηση πράσινων οικονομιών και ποιοτικών θέσεων εργασίας.

Έχει διευθύνει προγράμματα των Ηνωμένων Εθνών για την εξάλειψη της φτώχειας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Επίσης, έχει συνεργασθεί με πολλές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στις ΗΠΑ με στόχο την καθιέρωση μισθών που να αντιστοιχούν σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.

Τέλος, είναι μέλος της επιστημονικής συμβουλευτικής επιτροπής της Κομισιόν για τη Xρηματιστικοποίηση, την Οικονομία, την Κοινωνία και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (FESSUD). Το 2013 το περιοδικό Foreign Policy τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τους 100 κορυφαίους στοχαστές παγκοσμίως. 

Μεταξύ των βιβλίων του περιλαμβάνονται τα: The Living Wage: Building a Fair Economy (το οποίο έχει συγγράψει από κοινού με την Stephanie Luce, 1998), Contours of Descent: U.S. Economic Fractures and the Landscape of Global Austerity (2003), A Measure of Fairness: The Economics of Living Wages in the United States (το οποίο έχει συγγράψει από κοινού με τους Mark Brenner, Stephanie Luce και Jeannette Wicks-Lim, 2008), Back to Full Employment (2012), Green Growth (2014), Global Green Growth (2015) και Greening the Global Economy (2015).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL