Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Εικοσιτετράωρη απεργία σε ηλεκτρικό, τρόλεϊ και τρένα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εικοσιτετράωρη απεργία σε ηλεκτρικό, τρόλεϊ και τρένα

Την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ και στον ΗΣΑΠ (γραμμή 1 μετρό) θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία).

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στα τρένα, συμπεριλαμβανομένου του προαστιακού, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Αναμένονται οι αποφάσεις για λεωφορεία, μετρό και τραμ.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ με σχετική του ανακοίνωση ζητά την άμεση απόσυρση των διατάξεων του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, που αφορούν τα εργασιακά και τη λειτουργία των συνδικάτων και τονίζει ότι αγωνίζεται για δημόσιες μεταφορές στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου, για ανάπτυξη με όρθιους τους εργαζόμενους, με αυξήσεις μισθών, με ισχυρές συλλογικές συμβάσεις και συγκροτημένα δικαιώματα.

Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών τονίζει ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, ενώ κάνει λόγο για ανεπίτρεπτη κωλυσιεργία της διοίκησης της ΕΕΣΣΤΥ ως προς το ζήτημα της υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας,

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL