Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
Ειρωνικός και επιθετικός κατά την απολογία του ο Θ. Μπαρέκας / Προκλητικός ο αρχιχρυσαυγίτης του Πειραιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ειρωνικός και επιθετικός κατά την απολογία του ο Θ. Μπαρέκας / Προκλητικός ο αρχιχρυσαυγίτης του Πειραιά

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ

Μετά από ένα μπαράζ πολλών εβδομάδων «δεν ήμουνα, δεν ήξερα, δεν άκουσα, δεν είδα», χθες στο Εφετείο εμφανίστηκε ο πρώτος εδώ και πολύ καιρό κατηγορούμενος που παραδέχτηκε ότι ήταν στέλεχος της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για τον Θωμά Μπαρέκα, πάλαι ποτέ γραμματέα της Τ.Ο. Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, ο οποίος προσήλθε στο δικαστήριο για να υποστηρίξει τη γραμμή των ναζιστών όπως εμφανίστηκε την περίοδο 2013-2014: η δίκη είναι σκευωρία, οι διώξεις είναι όλες πολιτικές, το κατεστημένο φοβήθηκε από την άνοδο της Χρυσής Αυγής και ακολούθησε τις εντολές των αριστεριστών που το καθοδηγούν (sic).

Εμφανώς ταγμένος στο πλευρό του «ανεξάρτητου» ευρωβουλευτή Γ. Λαγού, τον οποίον κατονόμασε πολλές φορές ως «στόχο της σκευωρίας», αντίθετα με τον Ν. Μιχαλολιάκο στον οποίον δεν αναφέρθηκε καθόλου, ο Μπαρέκας επέλεξε μια «σκληρή» στάση κατά την απολογία του, χασκογελώντας αρκετές φορές μπροστά στην έδρα, σχολιάζοντας τις ερωτήσεις της και επιτιθέμενος στους συνηγόρους πολιτικής αγωγής.

Μάλιστα, όταν η έδρα του συνέστησε να θυμηθεί ότι βρίσκεται σε δικαστήριο, απάντησε: «Δεν έχω κάτι με εσάς, με τους συνήγορους πολιτικής αγωγής μας χωρίζει μεγάλη πολιτική αντιπαλότητα».

Ο Μπαρέκας πάντως, ο οποίος ανέφερε τον Λαγό ως πολιτικό του προϊστάμενο, έδωσε αρκετές πληροφορίες αναφορικά με τη λειτουργία της Χρυσής Αυγής σε ολόκληρη την περιοχή του Πειραιά, αφού δήλωσε ότι ο πρώην βουλευτής ήταν υπεύθυνος από το πολιτικό γραφείο για τον Πειραιά, αναγνώρισε ότι λογοδοτούσε προς αυτόν και ταυτόχρονα επιχείρησε να τον καλύψει για την υπόθεση της επίθεσης στο “Συνεργείο”, για την οποία έχει ήδη καταδικαστεί.

Ο Μπαρέκας προσπάθησε να πείσει ότι ο Λαγός εμφανίστηκε στο Α.Τ. Ηλιούπολης μετά τις προσαγωγές, «όπως κάνουν όλα τα υπόλοιπα κόμματα όταν υπάρχει θέμα με μέλη τους», αρνούμενος ότι βρισκόταν εκεί από νωρίτερα. Δεν μπόρεσε βέβαια να εξηγήσει πώς βρέθηκε το πτυσσόμενο κλομπ στα γραφεία της Τ.Ο. Πειραιά της Χρυσής Αυγής, αρκούμενος να απαντήσει ότι «ήταν χαλασμένο και μη λειτουργικό».

Η παρουσία του πτυσσόμενου στα γραφεία της Τοπικής είχε προκαλέσει τότε την οργή της ηγεσίας της Χ.Α., αφού με σειρά μηνυμάτων τού είχε υποδειχθεί να «καθαρίσει» τα γραφεία, με αποτέλεσμα μετά την ανακάλυψη του κλομπ να ακολουθήσουν διάλογοι στους οποίους ο Μπαρέκας αναφέρεται επανειλημμένα ως «στόκος» και «μαλ..κας».

Μάλιστα, έσπευσε να πει ότι αυτοί που τον αποκαλούν έτσι είναι παλιοί φίλοι του και όχι ο Λαγός, με τον οποίον, όπως είπε, υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης. Σύμφωνα με τον Μπαρέκα, «ο στόχος της σκευωρίας είναι ο Λαγός, γιατί ο Λαγός έστησε τον Πειραιά και ο Λαγός τους απείλησε στη Ζώνη». Μια προσπάθεια πολιτικής αποθέωσης, η οποία ωστόσο δεν θα είναι εύκολο να λειτουργήσει θετικά στην απόφαση του δικαστηρίου.

Νωρίτερα ο Χρήστος Γαλανάκης είχε υποστηρίξει ότι δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή και ότι η παρουσία του στη «μοτοπορεία» στην Ηλιούπολη και στα γεγονότα του “Συνεργείου” οφειλόταν στο ότι του άρεσε να οδηγεί μηχανή και γι' αυτό ο συγκατηγορούμενός του Αγιοβλασίτης τον έβαζε οδηγό στις πορείες. Ο ίδιος, όπως υποστήριξε, αγνοούσε τι είναι η Χρυσή Αυγή, δεν έχει ιδέα τι πρεσβεύει, δεν γνωρίζει να κατονομάσει κανέναν βουλευτή ή στέλεχός της, δεν ήξερε τι μοτοπορείες είναι αυτές και δεν βλέπει τηλεόραση. Να λοιπόν πού μπορεί να σε οδηγήσει η τυφλή αγάπη για τις μοτοσυκλέτες...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL