Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Πολιτική» η δίωξη δηλώνει προκλητικά ο «πυρηνάρχης» Πειραιά

Φωτογραφία αρχείου-Eurokinissi

Την ημέρα της «μαύρης» επετείου από τη δολοφονία του Π.Φύσσα, ο Θωμάς Μπαρέκας δήλωσε ότι όλα έγιναν γιατί «θέλουν να χτυπήσουν» τον νυν ευρωβουλευτή και προσωπικό του φίλο, Γιάννη Λαγό

Για «πολιτική δίωξη» έκανε λόγο ο "πυρηνάρχης" Πειραιά Θωμάς Μπαρέκας, ο οποίος πρόσφατα καταδικάστηκε για την επίθεση στο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη, κατά την απολογία του στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο κατηγορούμενος, έμμισθο στέλεχος της Χρυσής Αυγής απέδωσε σε σκευωρία το βαρύ κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για δράσεις της οργάνωσης, ενώ αμφισβήτησε επιθέσεις που καταλογίζουν τα θύματα σε ομάδες του κόμματος.

Σύμφωνα με τον ίδιο όλα έγιναν γιατί «θέλουν να χτυπήσουν» τον νυν ευρωβουλευτή και προσωπικό του φίλο, Γιάννη Λαγό. «Θέλουν τον Λαγό. Ποιος είναι ο υπεύθυνος βουλευτής στον Πειραιά; Ο Λαγός. Ποιος ενοχλεί στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος; Ο Λαγός. Για αυτό τον "βάζουν" στην μοτοπορεία στην Ηλιούπολη. Δεν είναι λογικό να εμφανιστεί με αμάξι εκεί, όπως λένε, γιατί δεν μπορεί να ακολουθήσει».

Ο κατηγορούμενος αν και καταδικάστηκε για την επίθεση στο «Συνεργείο» επέμεινε απολογούμενος πως μετείχε στην μοτοπορεία στην Ηλιούπολη αλλά είναι αθώος για την επίθεση, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε «επίθεση-φάντασμα» αμφισβητώντας μάλιστα ότι συνέβη τέτοιο περιστατικό.

«Η εισαγγελέας (σσ του Πλημμελειοδικείου που δίκασε την επίθεση) υποστήριξε ότι δεν υφίστανται οι κατηγορίες, κανείς δεν με αναγνώρισε στο σημείο και απ΄ ό,τι καταλαβαίνω, είναι πολιτική η δίωξη. Όσο για τη φερόμενη επίθεση είναι σύνηθες φαινόμενο να μας κατηγορούν για τα πάντα... Δεν αντιλήφθηκα κάτι, αν και αμφισβητώ τι έχει συμβεί γιατί ο μηνυτής δεν δέχθηκε να εξεταστεί ιατρικά, ούτε να μπει η Αστυνομία στο χώρο να ελέγξει. Ήταν μια επίθεση λίγο φάντασμα».

Πρόεδρος: Όταν μάθατε για την κατηγορία σε βάρος σας, τι έγινε;

Κατηγορούμενος: Επικοινώνησα αρχικά με τη δικηγόρο μου και μετά με τον Λαγό, που έχω και προσωπικές σχέσεις μαζί του. Μου είπε «προσπαθούν να μας χτυπήσουν γιατί είμαστε ψηλά στα ποσοστά». Δεν θυμάμαι αν μίλησα με άλλους βουλευτές, αλλά το κλίμα ήταν «πάνε να μας στήσουν γιατί πάμε καλά στις δημοσκοπήσεις».

Νωρίτερα, απολογήθηκε για εγκληματική οργάνωση και ο επίσης καταδικασθείς για την επίθεση στο «Συνεργείο» Χρήστος Γαλανάκης ο οποίος δήλωσε παντελώς άσχετος με το περιστατικό, αλλά ακόμη και με την μοτοπορεία που είχε προηγηθεί.

Όπως είπε η εμπλοκή του ήταν ότι συμμετείχε στην μοτοπορεία χωρίς καν να ξέρει για αυτήν καθώς θέλησε να κάνει εξυπηρέτηση στον φίλο και συγκατηγορούμενο του Δ.Αγιοβλασίτη που του είπε να τον πάει στην Ηλιούπολη.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε πως δεν είδε βουλευτή στην πορεία των μηχανών και ουδέποτε είδε επίθεση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τι μάθαμε από την υπόθεση Δημάκη

Η υπόθεση του Βασίλη Δημάκη έληξε τελικά με την ικανοποίηση του αιτήματός του. Και η κατάληξη της υπόθεσης δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός, που διεκδίκησε το δικαίωμα να μορφωθεί και να αναδείξει τις δεξιότητές του, παρότι φυλακισμένος, ταλαιπωρήθηκε άδικα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις