Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Όλα καλά τα βλέπει στο Μετρό Θεσσαλονίκης ο Ν. Ταχιάος (Video)

Ο νέος πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την καθυστέρηση στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά τις έντονες αντιδράσεις από την απόφαση της κυβέρνησης να επιλέξει τη λύση της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης επιχείρησε ο νέος πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος.

«Η βασική γραμμή του έργου θα μπορούσε να δοθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2023 ούτως ή άλλως. Το μετρό δεν επρόκειτο να παραδοθεί το 2020 - 2021, στην καλύτερη των περιπτώσεων μιλούσαμε για το 2022» ισχυρίστηκε μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Υπενθυμίζεται ότι ο μέχρι τώρα προγραμματισμός ήθελε τη λειτουργία του έργου το αργότερο την άνοιξη του 2021, με τον Κ. Μητσοτάκη να μεταθέτει τη λειτουργία για το 2013. Μία αναβολή που θα κοστίσει και σε χρήμα, καθώς θα χρειαστούν νέες μελέτες, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος για διεκδικήσεις αποζημιώσεων-μαμούθ από τους εργολάβους.

Ο Ν. Ταχιάος από την πλευρά του, εμφανίστηκε καθησυχαστικός και ανέφερε ότι εκτίναξη του κόστους θα υπήρχε εφόσον προχωρούσε η λύση της προηγούμενης διοίκησης της Αττικό Μετρό, με την παραμονή των αρχαιοτήτων εντός σταθμού.

Παράλληλα διέψευσε ότι θα συμμετέχουν ιδιώτες στην κατασκευή του έργου. «Ο κόσμος της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης δικαιούται να ξέρει την πραγματικότητα και να μην της παρουσιάζεται μία εικονική πραγματικότητα όπως έχει συμβεί μέχρι σήμερα» κατέληξε ο Ν. Ταχιάος.

Συντάκτης: avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις