Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.0°C23.4°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.0°C21.0°C
2 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
21 °C
19.8°C22.7°C
2 BF 79%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.4°C20.7°C
0 BF 72%
Παρεμβάσεις στις συγκοινωνίες και στα διπλώματα οδήγησης ανακοίνωσε ο Γ. Κεφαλογιάννης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παρεμβάσεις στις συγκοινωνίες και στα διπλώματα οδήγησης ανακοίνωσε ο Γ. Κεφαλογιάννης

Την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση με την οποία επανέρχεται το προηγούμενο καθεστώς για την έκδοση αδειών οδήγησης για ένα χρονικό διάστημα 6 έως 9 μηνών, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών κα Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, κι αυτό έως ότου δημιουργηθεί νέο καθεστώς για την έκδοση. Στην πράξη ακυρώνεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο νόμος που ψηφίστηκε το 2018 για τις εξετάσεις άδειας οδήγησης.

Οπως τόνισε επίσης σε συνέντευξη του για τους άνω των 74 ετών,θα επανέλθει επίσης το παλαιό καθεστώς που αφορά τις ιατρικές εξετάσεις και της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας επιτροπής, «χωρίς να μπουν σε αυτή την ταλαιπωρία, να δίνουν τη λεγόμενη πορεία». Στόχος της κυβέρνησης είναι και την επόμενη εβδομάδα να ψηφιστεί η συγκεκριμένη ρύθμιση.

Παρεμβάσεις στις συγκοινωνίες

Σε ό,τι αφορά τις αστικές συγκοινωνίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και την κατάσταση που επικρατεί, όπως είπε ο υφυπουργός, χρειάζονται παρεμβάσεις βραχυπρόθεσμου και μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα γιατί το θέμα είναι περίπλοκο. Ανέφερε πως θα υπάρξει ένας νέος διαγωνισμός για νέα λεωφορεία, γιατί «δυστυχώς ο στόλος των λεωφορείων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη είναι γηρασμένος και κάποια θα αποσυρθούν».

Οδική ασφάλεια

   Σε ό,τι αφορά την οδική ασφάλεια ανακοίνωσε καμπάνια ενημέρωσης για τους κινδύνους, δράσεις στα σχολεία, προκειμένου οι μαθητές να μπαίνουν σε μια διαφορετική νοοτροπία από μικρή ηλικία και, σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αυστηροποίηση των ελέγχων και ενδεχομένως των ποινών σε κάποια ζητήματα.

   «Θα επανεξετάσουμε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τον ΚΟΚ για την πρόληψη των ατυχημάτων. Αν είναι επαρκές το πλαίσιο, ασφαλώς θα παραμείνει, διαφορετικά αν δούμε ότι χρειάζεται μια αυστηροποίηση των ποινών, θα προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL