Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Ένας χρόνος από την τραγωδία στο Μάτι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένας χρόνος από την τραγωδία στο Μάτι

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου του 2018 στο Μάτι, που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους.

Σε βαρύ κλίμα τελέστηκε το πρωί η επιμνημόσυνη δέηση για τα 102 θύματα της φονικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική. Παρόντες, στον ιερό ναό Κοίμησης της Θεοτόκου, συγγενείς θυμάτων, επιζήσαντες κάτοικοι, εθελοντές, αλλά και ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος συνομίλησε με κατοίκους, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδης κ.α.,

Σε δήλωσή του, ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επεσήμανε ότι αυτό που είπε ο πρωθυπουργός για άμεση αποκατάσταση, «αυτό είναι που θα κάνουμε αμέσως».

Ενώ ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς σημείωσε ότι το μεγάλο έργο το έχουμε μπροστά μας, οι νομοθετικές ρυθμίσεις έχουν γίνει. Και, συνέχισε, η σημερινή κυβέρνηση έχει δείξει από την πρώτη στιγμή ότι θέλει να λύσει τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν ώστε να επιστρέψει η κανονικότητα στη ζωή των ανθρώπων και να ξαναμπούν στα σπίτια τους.

«Η τραγωδία στο Μάτι δεν μπορεί να ξεχαστεί. Χρέος όλων μας είναι να μην ξαναζήσουν οι πολίτες στη χώρα τέτοιο εφιάλτη. Υποχρέωση της Δικαιοσύνης είναι να αποδοθούν οι ευθύνες» ανέφερε σε δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

«Ευθύνη της κυβέρνησης είναι να σταθεί κοντά στους ανθρώπους στο Μάτι, για να κλείσουν οι «πληγές» και να επανέλθει η κανονικότητα στην περιοχή. Το Κίνημα Αλλαγής στάθηκε έμπρακτα από την πρώτη στιγμή δίπλα στους κατοίκους. Θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε, να διεκδικούμε και να ελέγχουμε την υλοποίηση των Κυβερνητικών εξαγγελιών» επισήμανε.

«Σήμερα είναι μια μέρα μνήμης, αλλά και μια μέρα δέσμευσης να συνεχίσουμε τον αγώνα, όχι μόνο για να κλείσουν οι πληγές και να αποκατασταθούν επιτέλους οι πληγέντες, αλλά πάνω απ' όλα για να αντιμετωπιστούν εκείνες οι ελλείψεις, οι πολιτικές, οι αιτίες που οδήγησαν στη μεγάλη τραγωδία στο Μάτι», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Αυτός ο αγώνας, που αποτελεί την καλύτερη τιμή στη μνήμη των θυμάτων, παραμένει, 1 χρόνο μετά, δραματικά επίκαιρος και αναγκαίος», καταλήγει, στη δήλωσή του, ο Δ. Κουτσούμπας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL