Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Περιφέρεια Αττικής: Επιπλέον 7,6 εκατ. ευρώ για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Περιφέρεια Αττικής: Επιπλέον 7,6 εκατ. ευρώ για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Για μια ακόμη χρονιά η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τους νέους γονείς μέσα από την πρωτοβουλία «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2019-2020», που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 (Άξονας Προτεραιότητας 9), με ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη των πιο αδύναμων, οικονομικά και κοινωνικά.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου υπέγραψε δύο προσκλήσεις που απευθύνονται στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ ΑΕ), συνολικής δαπάνης 7.638.100 ευρώ. Αφορούν δε στην παροχή σε γυναίκες και άνδρες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων, θέσης φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων και παιδιών καθώς και βρεφών, νηπίων και παιδιών με αναπηρία για το σχολικό έτος 2019-2020, σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφικούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας και παιδικούς σταθμούς στην Περιφέρεια Αττικής.

«Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έχει κάνει από την πρώτη στιγμή της θητείας τον Σεπτέμβριο του 2014 τη στρατηγική επιλογή της πολυεπίπεδης στήριξης της κοινωνικής πολιτικής, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης», δήλωσε σχετικά η Περιφερειάρχης. «Έχουμε έτσι βάλει τις βάσεις και καθιερώσει μια στέρεη κοινωνική πολιτική της Περιφέρειας είτε πρόκειται για τη στήριξη των νέων γονέων είτε για την έγκαιρη μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία τους. Είτε πρόκειται για τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με είδη πρώτης ανάγκης από τις Λαϊκές Αγορές είτε για την επιδότηση λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος χιλιάδων νοικοκυριών. Δείξαμε και δείχνουμε εμπράκτως το πώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να στέκεται στο πλευρό εκείνων που έχουν ανάγκη», συνέχισε η Ρένα Δούρου.

Το πρόγραμμα συμβάλλει στην αύξηση της απασχόλησης και στη διατήρηση των ωφελούμενων από οικογένειες με εισοδήματα κάτω του ορίου της φτώχειας, σε θέσεις εργασίας με ισότιμους όρους, ώστε μέσα από την ουσιαστική διευκόλυνσή τους, να ανταποκριθούν στους απαιτητικούς κι αντικρουόμενους ρόλους τους, όπως αυτός της οικογενειακής μέριμνας και της παιδικής προστασίας.

Η διάθεση της θέσης πραγματοποιείται προς το κάθε ωφελούμενο άτομο μέσω «αξίας τοποθέτησης» (voucher) του τέκνου του.

Η Περιφέρεια Αττικής, συνεχίζει τη χρηματοδότηση της συγκεκριμένης δράσης μέσα από πόρους του ΠΕΠ Αττικής, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η κοινωνική πολιτική της και η προστασία των ευπαθών ομάδων, δεν είναι περιστασιακή ούτε πρόσκαιρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL