Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Ατζέντα Κυριακής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ατζέντα Κυριακής

Ο "Οιδίποδας" του Ουίλσον στην Επίδαυρο

Ο "Οιδίποδας" σε σκηνοθεσία Μπομπ Ουίλσον παρουσιάζεται 21 και 22 Ιουνίου στην Επίδαυρο, ανοίγοντας τα φετινά επιδαύρεια. Η αρχετυπική ιστορία του ήρωα του Σοφοκλή ξεδιπλώνεται μέσα από τα υψηλής αισθητικής tableaux vivants του δημοφιλούς σκηνοθέτη, ο οποίος ακολουθεί την ιστορία του Οιδίποδα από τη στιγμή της γέννησής του και της εγκατάλειψής του ως βρέφους μέχρι τη στιγμή της τύφλωσής του, κι ενώ έχουν προηγηθεί οι φρικτές αποκαλύψεις. Δύο μάρτυρες, ένας άντρας και μια γυναίκα, αφηγούνται τον βίο και την πολιτεία του Οιδίποδα, σαν να μιλάνε διαμέσου των αιώνων.

10 χρόνια Μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης κλείνει δέκα χρόνια λειτουργίας και στις 19 Ιουνίου, στις 9 μ.μ., οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν μια ορχηστρική συναυλία υπό την διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου. Το Μουσείο θα λειτουργήσει με εκτεταμένο ωράριο και με ελεύθερη είσοδο από τις 8 μ.μ. έως τις 12 τα μεσάνυχτα. Στις 20 Ιουνίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. Από τις 21 Ιουνίου θα είναι επισκέψιμη με το εισιτήριο γενικής εισόδου η ανασκαφή έκτασης 4.000 τ.μ. με σπίτια, εργαστήρια, λουτρά και δρόμους μιας αρχαίας αθηναϊκής γειτονιάς.

Πικάσο και αρχαιότητα

Η έκθεση «Πικάσο και αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» που εγκαινιάζεται στις 20 Ιουνίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης περιλαμβάνει σπάνια έργα του Πικάσο με θαλάσσια όντα, τετράποδα, ανθρώπινες μορφές, μυθολογικές σκηνές και άλλα, εμπνευσμένα από αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες, που συνδιαλέγονται θεματικά με αντίστοιχες αρχαιότητες δημιουργώντας έναν ακόμη «Θεϊκό Διάλογο». Έως και τις 20 Οκτωβρίου.

Φεστιβάλ Συνοικισμός

Το Φεστιβάλ Συνοικισμός, που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από την Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης από τις 22 έως τις 30 Ιουνίου, κάνει πρεμιέρα με την περιπατητική παράσταση "Διαδρομές στις Ρίζες #3", της Ασπασίας-Μαρίας Αλεξίου. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ παρουσιάζουν έργα τους διεθνείς καλλιτέχνες όπως οι Τάνια Ελ Χούρι, Ντέμπορα Πίρσον, Dictaphone Group αλλά και Έλληνες όπως η ομάδα Hatari με το έργο "Αϊτή", η site specific παράσταση "Ε_ΦΥΓΑ Μικρασία", της Γιολάντας Μαρκοπούλου, η "Ιστορία ενός αιχμαλώτου" του Αλέξανδρου Μιστριώτη, η βιντεοεγκατάσταση "Οι Ελευσίνιοι αφηγούνται" του Φίλιππου Κουτσαφτή και το "MotorWay 6" της Εύης Καλογεροπούλου.

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ανοίγει τον κύκλο "Ανθρωπότητες", στο πλαίσιο της δράσης "Άνοιγμα στη πόλη - Πειραιάς" του Φεστιβάλ Αθηνών από 18 - 25 Ιουνίου, περιλαμβάνοντας την εικαστική έκθεση «Τα πετεινά», το Ειδικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά & «Μαργαρίτα», Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής, την ομάδα αστέγων του Πειραιά, την παράσταση «Τροφή - Η ιστορία αποτυπωμένη στα δόντια της εργατικής τάξης», τους οικότροφους ψυχικά ασθενείς της «Πυξίδας», τη Στέγη Ανηλίκων Πειραιά "Καλός Ποιμένας" κ.ά.

Λεωνίδας Καβάκος

Έργα Μέντελσον, Μότσαρτ και Μπετόβεν θα παρουσιάσει στις 22 Ιουνίου στο Ηρώδειο η Συμφωνική Ορχήστρα της Βιέννης με τον κορυφαίο βιολονίστα και αρχιμουσικό Λεωνίδα Καβάκο.

Γιορτή της Μουσικής

Στη Γιορτή της Μουσικής στον Κήπο του Μεγάρου στις 21.6 στις 20.00 συμμετέχουν η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, οι πιανίστες Χρήστος Μαράντος και Harald Ossberger, η χορωδία Polyphonica και οι Μottet με guests τους τραγουδιστές Ξένια Γαργάλη και Σταύρο Σαλαμπασόπουλο. Είσοδος ελεύθερη.

Στην Ταράτσα του Φοίβου

Στην Ταράτσα του Φοίβου, 19 και 20 Ιουνίου, εμφανίζονται η Κατερίνα Βρανά, οι The Burger Project και ο Aριστοτέλης Ρήγας. Ιερά Οδός 13-15, στις 8.30 μ.μ.

Στον Κήπο

Η Ελένη Πέτα και ο Γιάννης Μαθές, συναντιούνται στον Κήπο του Μεγάρου στις 22 Ιουνίου στις 9 μ.μ.

«Ωραίος και σέξι»

Η κινηματογραφική λέσχη των εργαζομένων της ΕΡΤ3 και το ΚΕΜΕΣ, κλείνοντας το αφιέρωμα «Παράξενες φιγούρες», προβάλλουν στον θερινό κινηματογράφο Απόλλων, Σαρανταπόρου 4, Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, στις 9.30 μ.μ. την κωμωδία του Χέρμπερτ Ρος «Ωραίος και σέξι» σε σενάριο Γούντι Άλεν .

Στη Βίλα Καπαντζή

Η ταινία της Cécile Clos «Ένας κήπος στην πόλη - ένα κενό για μια παύση» προβάλλεται στις 18 Ιουνίου στις 9.30 μ.μ. στην αυλή του Πολιτιστικού Κέντρου Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ στη Βίλα Καπαντζή, Βασιλίσσης Όλγας 108 στη Θεσσαλονίκη. Στον ίδιο χώρο, 20 και 21 του μήνα διοργανώνεται bazaar βιβλίων.

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου παρουσιάζει, 22 και 23 Ιουνίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης 5.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ. 14 κουκλο-ιστορίες από κουκλοπαίχτες, Πειραιώς 206. Είσοδος ελεύθερη.

Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα την Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 9 μ.μ., στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, ερμηνεύει στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού έργα των Φέλιξ Μέντελσον, Σεργκέι Προκόφιεφ και Νίκου Σκαλκώτα.

Στο Θέατρο Βράχων

Συναυλία της Γιώτας Νέγκα πραγματοποιείται στις 19.6 στο Θέατρο Βράχων και στον ίδιο χώρο ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου 21 και 22 Ιουνίου.

Αλλαγές στην Πειραιώς 260

Όλες οι παραστάσεις στην Πειραιώς 260 στις 21, 22 και 23 Ιουνίου θα ξεκινήσουν στις 8 μ.μ. αντί για τις 9 μ.μ. Πρόκειται για τις Γιαννούλα η Κουλουρού, "Καλοκαιρινά μπάνια" και "Το κορίτσι από το εργοστάσιο της ομίχλης".

Ημέρα Γαλλοφωνίας

Στις 21 Ιουνίου, Ημέρα Γαλλοφωνίας, πραγματοποιείται συναυλία στο Πεδίον του Άρεως με ελεύθερη είσοδο από τον γαλλικό θίασο Περνέτ που συναντά τους Έλληνες Polkar.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL