Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Αλλαγές σε παραστάσεις στην Πειραιώς 260

Αλλαγές σε παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών στην Πειραιώς 260 προκαλούν οι εκδηλώσεις στην ΑΣΚΤ και η δυνατή μουσική τους, με αποτέλεσμα ο "Βασιλιάς Ριχάρδος Γ’" από τον θίασο Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων να ματαιωθεί Σάββατο και Κυριακή 15 και 16 Ιουνίου και να παιχθεί μόνο αύριο και μεθαύριο, όπου και θα μεταφερθούν όλα τα εισιτήρια. Επίσης, η παράσταση "It’s not about if you will love me tomorrow - part 2", της Ανδρομάχη Μαραθάκη για το Σάββατο 15 Ιουνίου θα ξεκινήσει, αντί για 9 μ.μ., στις 8 μ.μ.

 

Για το trafficking γυναικών

Την Κυριακή 16 Ιουνίου, στις 6 μ.μ., η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, φιλοξενεί μια σημαντική εκδήλωση για το trafficking γυναικών. Η διεθνής Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση A21 διοργανώνει προβολή - συζήτηση με θέμα "Εμπορία γυναικών με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευση". Θα προβληθεί η ταινία μυθοπλασίας του Αλέξη Τσάφα "Zenaida" με ηρωίδα τη δεκαεννιάχρονη Ζενάιντα, θύμα trafficking στη χώρα μας. Από το 2012 με πρωτοβουλία της Α21 έχει ξεκινήσει η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή πληροφόρησης για την εμπορία ανθρώπων, η οποία δέχεται ανώνυμες καταγγελίες για ύποπτα περιστατικά που, σε συνεργασία με τις αρχές, οδηγούν στον εντοπισμό θυμάτων. Η προβολή θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη και θα ακολουθήσει συζήτηση στην οποία συμμετέχουν οι Λητώ Καραγκούνη, εκπρόσωπος της Α21, Αντωνία Ποθουλάκη, ψυχοθεραπεύτρια - συγγραφέας του βιβλίου «Trafficking -Εσωτερικές πορείες σε εκτός νόμου διαδρομές», και ο σκηνοθέτης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

«Χρυσές Νύχτες» στο Άστορ

Επιστρέφουν απόψε και αύριο στο Άστορ οι "Χρυσές Νύχτες" με ελεύθερη είσοδο και προβολή ταινιών βραβευμένων από ακαδημίες 33 χωρών. Ανάμεσά τους και η κάτοχος του βραβείου Ίρις Καλύτερης Ταινίας Τεκμηρίωσης Μικρού Μήκους «Τέταρτος Τοίχος» του Δημήτρη Γκότση. Το ντοκιμαντέρ εστιάζει στην αδιόρατη πλευρά του κοινωνικού ιστού, που μοιάζει αμετάβλητος, έχοντας ως μόνη διαφορά τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων. Σε έναν κόσμο που αναπαράγεται για να παράγει επιβιώνοντας ενστικτωδώς. Για το γύρισμα της ταινίας ο σκηνοθέτης βασίστηκε στις σημειώσεις ενός οδοιπορικού που διήρκεσε δέκα μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL