Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Προκηρύξεις για καλλιτεχνικούς διευθυντές

Οι προκηρύξεις των διαγωνισμών για την κάλυψη των θέσεων καλλιτεχνικών διευθυντών του Ελληνικού Φεστιβάλ και του Εθνικού Θεάτρου δημοσιεύτηκαν προχθές στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως με αριθμό τεύχους 21 και 20 αντίστοιχα. Οι δημοσιεύσεις, όπως επισημαίνει το υπουργείο, έγιναν "εντός του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου όσον αφορά τις προθεσμίες, καθώς οι εν λόγω προσκλήσεις ενδιαφέροντος δρομολογήθηκαν και δημοσιεύτηκαν πριν από την προκήρυξη των εθνικών εκλογών".

Πολιτική απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά ήταν εξαρχής να μην προχωρήσει σε κανέναν διορισμό επικεφαλής των μεγάλων πολιτιστικών οργανισμών, αλλά να γίνονται προκηρύξεις διαγωνισμών, ως "αποφασιστικό βήμα εκδημοκρατισμού, διαφάνειας, αξιοκρατίας και ανανέωσης της λειτουργίας των εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΠΟΑ". Σύμφωνα με αυτή την πολιτική, οι προκηρύξεις προχώρησαν και ολοκληρώθηκαν όπως είχαν εξαρχής δρομολογηθεί.

Ο Richard Noyce επίτιμος διδάκτορας

Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ αναγορεύεται ο διεθνούς φήμης κριτικός τέχνης, επιμελητής εκθέσεων και συγγραφέας Richard Noyce, σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στην Αίθουσα Τελετών "Αλέξανδρος Παπαναστασίου" του Παλαιού Κτηρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Τον Richard Noyce θα προσφωνήσει ο πρόεδρος του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, καθηγητής Ξενοφών Σαχίνης, ενώ ο τιμώμενος θα μιλήσει με θέμα «The Essence - Η Ουσία». Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Α. Μήτκας και ο αναπληρωτής κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών Αιμίλιος Καμπουρόπουλος.

Πέθανε ο Νίκος Χαρκιολάκης

Ο αρχιτέκτονας και επίτιμος διευθυντής στη Διεύθυνση Αναστήλωσης των Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων Νίκος Χαρκιολάκης έφυγε ξαφνικά από τη ζωή και κηδεύτηκε χθες το μεσημέρι στο Κοιμητήριο του Βύρωνα. Με βαθιά γνώση σε θέματα αναστήλωσης, έχει δημοσιεύσει περισσότερες από τριάντα μελέτες και άρθρα σχετικά με βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία του Αγίου Όρους, της Κρήτης, των Κυκλάδων της Πελοπονήσου, της Αττικής, των νησιών του Αιγαίου και της Ηπείρου. Ήταν μέλος μεταξύ άλλων του Διεθνούς Μνημείου και Τοποθεσιών (ICOMOS) και μέλος του Δ.Σ. της Αρχαιολογικής Εταιρείας, ενώ συμμετείχε σε διεθνείς επιτροπές. Τα θερμά συλλυπητήριά τους για τον θάνατό του εξέφρασαν το υπουργείο Πολιτισμού και η Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων στην οποία ήταν επίσης μέλος του Δ.Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL