Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Επιστροφή αρχαίων νομισμάτων

Δέκα αρχαία νομίσματα επιστρέφονται από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα. Τα νομίσματα παραδόθηκαν από το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας κατά τη διάρκεια τελετής στο ελληνικό προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο. Τα πέντε αρχαία νομίσματα που εντοπίστηκαν είχαν αρχικά ταξιδέψει στις ΗΠΑ μέσω διαδικτυακής εταιρείας που είχε έδρα της το Μόναχο. Τελικός παραλήπτης ήταν ένας επαγγελματίας φωτογράφος από το Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος τα παρέδωσε στις αμερικανικές αρχές προσθέτοντας επιπλέον πέντε νομίσματα που είχε προμηθευτεί παλαιότερα από την ίδια εταιρεία.

Κλειστόν προσωρινά

Το αναψυκτήριο του αρχαιολογικού χώρου της Δήλου έκλεισε προσωρινά για "σοβαρούς τεχνικούς και διαχειριστικούς λόγους" όπως ενημερώνει το υπουργείο Πολιτισμού. Μέχρι το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων να προχωρήσει στην αποκατάσταση της λειτουργίας του και την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς το κοινό, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων θα προσφέρει σε όλους τους επισκέπτες και ξεναγούς δωρεάν εμφιαλωμένο νερό με την υποστήριξη του Οργανισμού Νέον. Παρακαλούνται οι επισκέπτες να επιστρέφουν τις πλαστικές φιάλες για ανακύκλωση, ώστε να διατηρηθεί καθαρό το περιβάλλον.

Αναζήτηση έργων του Γιώργου Χατζημιχάλη

Σε αναζήτηση κατόχων έργων του Γιώργου Χατζημιχάλη στρέφεται το Μουσείο Μπενάκη, το οποίο προετοιμάζει αναδρομική έκθεση του ζωγράφου απευθύνοντας έκκληση σε ιδιώτες, συλλέκτες και φορείς που έχουν στην κατοχή τους έργα του δημιουργού να επικοινωνήσουν με τη συντονίστρια της έκθεσης Σοφία Χανδακά στο τηλέφωνο 210 3671024 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Επίθεση στον Σβαρτσενέγκερ

Επίθεση από άγνωστο άνδρα δέχθηκε κατά τη διάρκεια αθλητικού γεγονότος στο Γιοχάνεσμπουργκ ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί. Ο δημοφιλής ηθοποιός έβγαζε φωτογραφίες με θεατές στο «Arnold Classic Africa Festival» όταν ένας άνδρας τον κλότσησε με ορμή, ρίχνοντάς τον στο έδαφος, ενώ την ίδια ώρα οι άντρες της ασφάλειας ακινητοποίησαν τον δράστη, η ταυτότητα και το κίνητρο του οποίου δεν έγιναν γνωστά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL