Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Πολιτισμικές Συνέργειες

«Συνάντηση πολιτισμού» πραγματοποιείται αύριο και μεθαύριο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ύστερα από πρωτοβουλία της Μυρσίνης Ζορμπά και τη συμμετοχή των υπουργών Πολιτισμού της Βόρειας Μακεδονίας, του Μαυροβουνίου και της Ρουμανίας, καθώς και των υφυπουργών της Αλβανίας και της Σερβίας.

Στη συνάντηση, όπου θα συμμετέχουν και διευθυντές πολιτιστικών οργανισμών και μουσείων, θα υπογραφεί κοινή διακήρυξη αναφορικά με τη σπουδαιότητα της ενδυνάμωσης των πολιτισμικών σχέσεων και της συνεργασίας στο πεδίο του σύγχρονου πολιτισμού και των τεχνών σε κυβερνητικό και περιφερειακό επίπεδο. Θα υπογραμμίζεται επίσης η σημασία των πολιτιστικών οργανισμών και μουσείων, δίνοντας έμφαση στον συνδυασμό του πολιτισμού και των τεχνών με τις ψηφιακές τεχνολογίες. Σημαντικό στοιχείο θα είναι η οικοδόμηση συνεργειών και πολιτιστικών ανταλλαγών με προτεραιότητα στα προγράμματα διαμονής καλλιτεχνών, ανταλλαγής καλλιτεχνικών ιδεών, εκθέσεων, καθώς και στην ανάπτυξη συμπαραγωγών στις τέχνες, στα μουσεία και τα φεστιβάλ, με την υιοθέτηση νέων στρατηγικών που θα προσβλέπουν στη βιωσιμότητα και την εξωστρέφεια.

Επανασχεδιασμός λογότυπου

Στο πλαίσιο της διαμόρφωσης νέας στρατηγικής οπτικής ταυτότητας και επικοινωνίας, τo Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων προχωρά σε επανασχεδιασμό του λογότυπου Μνημεία και Μουσεία της Ελλάδας από την εταιρεία Cannibal. Κεντρικό στοιχείο αποτελεί το MonuMus, εύληπτο και διεθνώς αναγνωρίσιμο λεκτικό, το οποίο προέρχεται από τις πρώτες συλλαβές των αγγλικών λέξεων Monuments και Museums. Παράλληλα, το ΤΑΠ προχωρά στην επικαιροποίηση του σήματος που παραπέμπει σε σφόνδυλο δωρικού κίονα.

Στάση εργασίας των εκτάκτων αρχαιολόγων

Τρίωρη παναττική στάση εργασίας 9 π.μ. - 12 μ. έχει προκηρύξει για σήμερα ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, προκειμένου τα μέλη του να παραβρεθούν στις 10 π.μ. στον Άρειο Πάγο, όπου δικάζονται δεκαεννέα συνάδελφοί τους απολυμένοι της Κοινοπραξίας του Μετρό Θεσσαλονίκης. “Απαιτούμε από την κοινοπραξία του μετρό Θεσσαλονίκης να σταματήσει εδώ το νομικό της κυνήγι, το οποίο κυριότατο στόχο έχει όχι την επιστροφή των αποζημιώσεων, αλλά την τρομοκράτηση των παλιότερων και τωρινών εργαζομένων στο έργο του μετρό Θεσσαλονίκης. Καλούμε το ΥΠΠΟΑ, το οποίο μέχρι στιγμής έχει αφήσει έκθετους τους εργαζόμενους στην εργατική τρομοκρατία, να πάρει σαφή θέση μπροστά στην προκλητική ενέργεια της κοινοπραξίας"αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του Συλλόγου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL