Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C17.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.3°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.4°C16.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
11 °C
11.0°C11.0°C
1 BF 72%
ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΕΧΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΕΧΝΗΣ

Μια χαρτογράφηση των καλλιτεχνικών ανησυχιών, των προσανατολισμών και των αναζητήσεων της νέας γενιάς της ελληνικής φωτογραφίας αποτελεί η έκθεση «Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι / 2010-2018», που εγκαινιάζεται αύριο, στις 8 μ.μ., στο MOMus - Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, σε συνδιοργάνωση με το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας. Η έκθεση, που εντάσσεται στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2019, διαρκεί έως τις 25 Σεπτεμβρίου.

Η έκθεση γλυπτικής - κεραμικής της εικαστικού Άσπας Παπαλεξανδρή με θέμα «Πίσω από το προσωπείο» παρουσιάζεται από σήμερα στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, Ι. Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλατεία Κλαυθμώνος, έως και τις 19 Μαΐου.

Εγκαινιάζεται την Κυριακή 21 Απριλίου, στις 7.30 μ.μ., στον Δήμο Βριλησσίων και στην αίθουσα Νίκος Εγγονόπουλος, στο Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης, Υμηττού 57, το project κοινωνικής τέχνης «Το σύμβολο της αμοιβαιότητας ή κρεμάστρες του δημόσιου χώρου» της εικαστικού Ελένης Πολυχρονάτου για τη δημιουργία ενός νέου τρόπου και χώρου συγκέντρωσης και ανταλλαγής ρούχων, αγαθών ή τροφίμων. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 6 Μαΐου και μετά το τέλος της τα έργα θα τοποθετηθούν σε δώδεκα κεντρικά σημεία του δήμου.

“Αγάπα με αν τολμάς” είναι ο τίτλος της ομαδικής έκθεσης στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 19 Απριλίου, στις 7.30 μ.μ., με διάρκεια έως τις 31 Μαΐου, σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού. Η έκθεση ως συνέχεια της «Έρως-Ήρως», που πραγματοποιήθηκε δύο χρόνια πριν, θα μεταφερθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Συνεχίζεται έως τις 5 Μαΐου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών η εικαστική έκθεση “Παράλληλες συνδέσεις” του Ούγγρου καλλιτέχνη Ákos Révész και του Αποστόλη Ζολωτάκη.

Η έκθεση του Γιάννη Κουτσούρη «Έτσι... κι αλλιώς» πραγματοποιείται έως τις 14 Μαΐου στον Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ», στην Πλατεία Κοραή.

Στο πλαίσιο της έκθεσης Χρύσα Βέργη «Flumen Vitae», ο Κωστής Καζαμιάκης συνομιλεί με την εικαστικό για τη ζωγραφική της στην Evripides Art Gallery, την Παρασκευή 19 Απριλίου, στις 6.30 μ.μ., Ηρακλείτου 10 και Σκουφά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL