Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.6°C19.1°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.6°C15.0°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 67%
Το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε την έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε 88 μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς δήμους της χώρας, για το 2019, με συνολικό ποσό ύψους 20.597.000,00 ευρώ. , ηθοποιός: / Μαρία Ζορμπά: Η κρίση γεννάει τέχνη...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε την έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε 88 μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς δήμους της χώρας, για το 2019, με συνολικό ποσό ύψους 20.597.000,00 ευρώ. , ηθοποιός: / Μαρία Ζορμπά: Η κρίση γεννάει τέχνη...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Συνέντευξη στη Μάνια Ζούση

Ηθοποιός με υποκριτικό βάθος, υψηλό επαγγελματισμό, διακριτικότητα στους τρόπους και ευγένεια στη συμπεριφορά, η Μαρία Ζορμπά, που πρωταγωνιστεί αυτό το διάστημα σε δύο παραστάσεις, διδάσκει ταυτόχρονα σε δραματική σχολή νεοσσούς σπουδαστές και δηλώνει ενθουσιασμένη από τη νέα γενιά των υποψηφίων ομοτέχνων.

«Παρ’ όλο που στο επάγγελμα υπάρχει δυσκολία, πόλωση, ανέχεια και ανεργία, νέοι άνθρωποι συνεχίζουν να στρέφονται στο θέατρο και στην τέχνη. Είναι εντυπωσιακό που τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά, διαθέτουν πτυχία και μόρφωση, έχοντας τελειώσει ήδη μια σχολή. Ωστόσο φαίνεται ότι κάτι τους λείπει, δεν τους αρκεί, έχουν μια μεγάλη ανάγκη να ακουμπήσουν κάπου, να εκφραστούν.

Ένας “ψυχικός όγκος" που δεν βρίσκει που να διοχετευθεί και να βρει διέξοδο. Έτσι στρέφονται στην τέχνη", σχολιάζει η Μ. Ζορμπά, που συνεχίζει για λίγες ημέρες ακόμα, έως και την Κυριακή των Βαΐων, να πρωταγωνιστεί στο έργο του Ρομπέρ Τομά “Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται”, στο θέατρο Αργώ. "Το έργο έχει γίνει ταινία και έχει ανέβει αρκετές φορές στην Ελλάδα, κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο, καθώς διαθέτει υλικά από διαφορετικά είδη θεάτρου. Άλλες φορές οδηγείται περισσότερο προς το αστυνομικό θρίλερ, άλλες προς το ψυχολογικό θέατρο κι άλλες φορές πάλι προς τη φάρσα.

Εμείς είμαστε προς την πλευρά της κομεντί με κάποια στοιχεία αστυνομικής πλοκής και ψυχολογικού θεάτρου που υπάρχουν έντονα και διαδέχονται το ένα το άλλο με τρόπο γρήγορο και σχεδόν αθώο", υπογραμμίζει η Μαρία για την παράσταση που σκηνοθετεί ο Γιάννης Καραχισαρίδης. Στην παράσταση, υποδύεται ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον πρόσωπο, τη γεροντοκόρη της οικογένειας, "αν μπορούμε να ονομάσουμε έτσι αυτήν την ιδιότυπη σύνθεση με μια μητέρα, δυο κόρες, την οικονόμο του σπιτιού, τη νεαρή υπηρέτρια και ερωμένη του άντρα του σπιτιού και μια απρόσκλητη επισκέπτρια.

Οκτώ γυναίκες κι ένας άντρας με τον οποίο είναι όλες συνδεδεμένες με έντονες σχέσεις, μυστικά, απωθημένα. Αυτός ο άνδρας δεν εμφανίζεται ποτέ στην παράσταση, είναι εκείνος που βρίσκεται δολοφονημένος και γύρω από την εξιχνίαση αυτής της δολοφονίας, περιπλέκεται όλο το έργο, ο ιστός των σχέσεων, των παρεξηγήσεων, των μυστικών. Είναι μια παράσταση φτιαγμένη για να διασκεδάζει ο κόσμος και να περνάει ευχάριστα, να φεύγει με ένα χαμόγελο", καταλήγει. Εκτός από τη Μαρία Ζορμπά πρωταγωνιστούν οι Αιμιλία Υψηλάντη, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Δήμητρα Στογιάννη, Στέλλα Γκίκα, Σίβυ Σιδέρη, Ειρήνη Κωνσταντίνου και Ειρήνη Σταματίου.

Παράλληλα, η Μαρία Ζορμπά πρωταγωνιστεί κάθε Τρίτη στο έργο του Φίλιπ Ρίντλεϊ "Βίνσεντ" στο Τραίνο στο Ρουφ, όπου υποδύεται μια γυναίκα η οποία έχει χάσει τον γιο της. Μαζί της βρίσκεται ο νεαρός μαθητής και φίλος του γιού της που έρχεται να της μιλήσει για τη δολοφονία του παιδιού της και να της περιγράψει ως αυτόπτης μάρτυρας πώς χάθηκε εκείνος. “Είναι μια υπόθεση ενός πολύ δυνατού μπούλινγκ που κατέληξε σε έναν ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου. Το έργο στρέφεται γύρω από τη μη αποδοχή της διαφορετικότητας, τη μη αποδοχή του άλλου, κάτι που σαν σκυταλοδρομία πηγαίνει από γενιά σε γενιά.

Ερμηνεύω μια γυναίκα που μεγάλωσε τον γιο της με περιορισμούς που και η ίδια είχε κληρονομήσει. Κάτι που γίνεται ασυνείδητα τις περισσότερες φορές. Μια σκληρή ιστορία και ένα επιβαρυμένο θέμα που όμως έχει σκηνοθετηθεί από τον Ευθύμη Χρήστου με την τρυφερότητα της συνάντησης ανάμεσα σε δυο ανθρώπους που αναζητούν μια εσωτερική λύση και μια ανθρώπινη επαφή", προσθέτει. Δίπλα στη Μ. Ζορμπά, πρωταγωνιστεί ο Δ. Φουρλής.

«Παρ’ όλο που στο επάγγελμα υπάρχει δυσκολία, πόλωση, ανέχεια και ανεργία, νέοι άνθρωποι συνεχίζουν να στρέφονται στο θέατρο και στην τέχνη. Ένας ‘ψυχικός όγκος’ που δεν βρίσκει πού να διοχετευθεί και να βρει διέξοδο. Έτσι στρέφονται στην τέχνη"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL