Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Ο πολιτικός και φιλοσοφικός Μαρξ

Με αφορμή τα διακόσια χρόνια από τη γέννηση του Καρλ Μαρξ, το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 7 μ.μ. στο θέατρο "Άλμα", Αγίου Κωνσταντίνου και Ακομινάτου 15-17, Μεταξουργείο. Μετά το τέλος της παράστασης "Ο Μαρξ στο Σόχο" του Χάουαρντ Ζιν με τον Άγγελο Αντωνόπουλο, θα ακολουθήσει συζήτηση με τους Αριστείδη Μπαλτά, Κώστα Δουζίνα και τον πρωταγωνιστή αναφορικά με τον πολιτικό και φιλοσοφικό Μαρξ, αλλά και τη σημασία της κοσμοθεωρίας του στη σύγχρονη εποχή. Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.

Για την "Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης"

Ο κατάλογος των έργων που αναλαμβάνει το υπουργείο Πολιτισμού στην «Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», το χρονοδιάγραμμα μελέτης και ολοκλήρωσής τους και ο οδικός χάρτης, οριστικοποιήθηκαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΠΟΑ.

«Εικαστικά και λογοτεχνία»

Εγκαινιάστηκε χθες στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη η έκθεση των Γιώργη Παπανικολάου - Ζτρέκου και Άγγελου Γαλάνη με τίτλο «Εικαστικά και λογοτεχνία». Η έκθεση συνεχίζεται από την Τετάρτη 5 Μαρτίου με εικαστικά έργα ποιητών όπως ο Μάρκος Μέσκος, ο Μανώλης Αναγνωστάκης και ο Τάκης Σινόπουλος, σε επιμέλεια Γιώργου Γρηγοριάδη. Μαρίνου Αντύπα 18, Νέο Ηράκλειο. Στάση ΗΣΑΠ: Ηράκλειο. Είσοδος ελεύθερη

 

Συναυλία του Σπύρου Αρσένη

Συναυλία με τραγούδια όπου έχει γράψει μουσική ο Σπύρος Αρσένης και στίχους ο Νίκος Μοσχοβάκος, με τίτλο “Μια φεγγαράδα είναι η Ελλάδα”, στην οποία περιλαμβάνονται και παραδοσιακά τραγούδια της Σαρακοστής, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27.2 στις 7 μ.μ. στον Πολυχώρο “Άννα και Μαρία Καλουτά”, Τιμοκρέοντος 6Α στον Άγιο Σώστη. Τραγουδούν Έλσα Αφεντάκη, Δημήτρης Τριανταφυλλίδης, Χριστίνα Καρύδη. Μουσική παρέα Δημόδοκος. Είσοδος ελεύθερη.

"Η Κιβωτός του Νο" στη Λάρισα

Το βιβλίο του Βαγγέλη Χερουβείμ “Η Κιβωτός του Νο - το μέλλον ενός μεσαίωνα στην Γκρεκονία και την εσπερινή Ουνία” παρουσιάζεται την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου στις 7.30 μ.μ. στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας. Θα το παρουσιάσουν οι Γιάννης Σιούλας, Γιάννης Γιαγλάρας και Μαρίνα Μωραΐτου. Ποιήματα θα διαβάσει η Ειρήνη Δαλαμπίρα, ενώ θα υπάρχει και έκθεση σκίτσων του συγγραφέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL