Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Πέθανε ο ηθοποιός Μπρούνο Γκαντς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πέθανε ο ηθοποιός Μπρούνο Γκαντς

«Ναι, σήμερα τις πρώτες ώρες της ημέρας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πράκτοράς του, η Πατρίτσια Μπαουμπάουερ, επιβεβαιώνοντας τον θάνατό του που είχε ανακοινωθεί από τη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Είχε καρκίνο», πρόσθεσε.

Τον περασμένο Ιούλιο οι γιατροί είχαν εντοπίσει στον ηθοποιό καρκίνο του εντέρου.

Ο Γκαντς δραστηριοποιούνταν εδώ και περισσότερο από 50 χρόνια στο γερμανόφωνο θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση και ήταν κάτοχος του Iffland-Ring, του σημαντικότερου βραβείου για γερμανόφωνους ηθοποιούς.

«Ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του καιρού μας έφυγε, το λαμπρό έργο του παραμένει. Πενθούμε με την οικογένεια και τους φίλους του Μπρούνο Γκαντς», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

Ο Μπρούνο Γκαντς είχε γεννηθεί στη Ζυρίχη. Ο πατέρας του ήταν ένας ελβετός μηχανικός και η μητέρα του καταγόταν από τη βόρεια Ιταλία. Μεγάλωσε στη Ζυρίχη και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους γερμανόφωνους μεταπολεμικούς ηθοποιούς, τόσο στο θεατρικό σανίδι όσο και στο σινεμά.

Ανάμεσα στους πιο αξιοσημείωτους ρόλους του ήταν αυτός του άγγελου Νταμιέλ στα «Φτερά του Έρωτα» που σκηνοθέτησε ο Βιμ Βέντερς το 1987. Η ταινία, τιμήθηκε στις Κάννες με το βραβείο σκηνοθεσίας.

Το 1998 είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία του Θόδωρουη Αγγελόπουλου «Μία αιωνιότητα και μία ημέρα ενώ ο εκρηκτικός και σκοτεινός ρόλος του ως Αδόλφου Χίτλερ στην «Πτώση» τον καθιέρωσε οριστικά το 2004. Ήταν μια από τις πρώτες γερμανικές ταινίες αφιερωμένες στο πρόσωπο του «Φύρερ», σε μια χώρα ακόμη τραυματισμένη από την ανάμνηση της ναζιστικής βαρβαρότητας.

«Με βοήθησε το ότι δεν ήμουν Γερμανός, επειδή μπορούσα να βάλω το διαβατήριό μου ανάμεσα στον Χίτλερ και σε μένα», είχε δηλώσει ο Γκαντς το 2005 στον ιστότοπο The Art Desk.

Ο Μπρούνο Γκαντς εγκατέλειψε το σχολείο στην εφηβεία του και ήταν ένας αυτοδίδακτος ηθοποιός.

Γεννήθηκε το 1941 και αποφάσισε να σταματήσει νωρίς τις σπουδές του για να αφοσιωθεί στην ηθοποιία.

Έγινε πραγματικά ηθοποιός στα μέσα της δεκαετίας του 1970 και άρχισε να διακρίνεται σε ταινίες όπως «Ο Αμερικάνος φίλος» το 1977.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL