Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Ημερίδα για την κρίση

Ημερίδα με θέμα «Κρίση της δημοκρατίας - Οι συνέπειες της λιτότητας στις πολιτικές συμπερίληψης και στον σχεδιασμό» διοργανώνεται αύριο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς. Στην ημερίδα εξετάζονται ορισμένες πτυχές της κρίσης χρέους, καθώς και οι συνέπειες των πολιτικών λιτότητας, ο συνδυασμός των οποίων τροφοδοτεί αναπόφευκτα την κρίση της δημοκρατίας. Στην πρώτη ενότητα με τίτλο «Πολιτικές συμπερίληψης - Εγκλεισμός, προσφυγιά, εκπαίδευση» εισηγητές είναι οι Νίκος Παρασκευόπουλος, Tony Booth, Γιώργος Αγγελόπουλος. Συντονίζει ο Μιχάλης Μπαρτσίδης. Στη δεύτερη ενότητα με τίτλο «Φεμινιστικά και οικολογικά προτάγματα», εισηγήτριες είναι οι Ντίνα Βαΐου, Marion Roberts, Susan Buckingham. Συντονίζει η Σάσα Λαδά. Θα υπάρχουν ταυτόχρονη διερμηνεία και ζωντανή αναμετάδοση. Χώρος: Μ2 - Αίθουσα Μορίς Σαλτιέλ, είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, ώρες 5 - 9 μ.μ.

Απονέμονται τα Βραβεία Κάρολος Κουν

Πραγματοποιείται τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, στις 12 μ. στο Ολύμπια, η τελετή απονομής των Βραβείων «Κάρολος Κουν» καθώς και των Βραβείων Κριτικών Μουσικής, Θεάτρου και Χορού. Υποψήφιοι για το βραβείο δραματουργίας ελληνικού έργου είναι ο Μηνάς Βιντιάδης για το «Tatoo Land», ο Τσιμάρας Τζανάτος για το «Η δεσποινίς Δυστυχία» και ο Θανάσης Χαλκιάς για το «Μαμά και εγώ δεν σε αγαπώ». Το βραβείο σε νέο καλλιτέχνη του θεάτρου διεκδικούν οι Βασίλης Καλφάκης για το «Ένας ήρως του καιρού μας», η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη για τον «Ζητιάνο», η Μαρία Ξανθοπουλίδου για την «Κυρία Ντάλογουέη» και ο Χρήστος Σουγάρης για τα έργα «Αίας» και «Οιδίπους Τύραννος». Για το βραβείο διεθνούς θεατρικού ρεπερτορίου υποψήφιοι είναι ο σκηνοθέτης Jean-Paul Denizon και οι ηθοποιοί Γιάννης Σταματίου και Ελένη Παπαχριστοπούλου για τις «Καρέκλες» του Ιονέσκο καθώς και ο Δημήτρης Μυλωνάς για το «Ράφτης κυριών». Το βραβείο σε νέο καλλιτέχνη της μουσικής διεκδικούν οι Κωνσταντίνος Δεστούνης και Ηλίας Μαστοράκης.

Δωρεάν στην πρόβα της “Ωραίας Ελένης”

Διακόσιες δωρεάν θέσεις προσφέρονται σε σπουδαστές μουσικής, φοιτητές, μέλη λεσχών φιλίας και άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών για τη σημερινή πρόβα τζενεράλε της «Ωραίας Ελένης», σε μουσική διεύθυνση των Μιχάλη Οικονόμου και Φώτη Μιχαλάκη και σκηνοθεσία Ισίδωρου Σιδέρη, με δελτία εισόδου που θα διανέμονται από τις 11 π.μ. έως τις 5 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL