Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.8°C26.6°C
3 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C25.3°C
2 BF 35%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.5°C24.7°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.3°C23.9°C
1 BF 33%
Θέμης Μουμουλίδης: / Θέμης Μουμουλίδης: "Ένα βήμα σε άστεγους καλλιτέχνες"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θέμης Μουμουλίδης: / Θέμης Μουμουλίδης: "Ένα βήμα σε άστεγους καλλιτέχνες"

"Ωκεανός" του Αλεσάντρο Μπαρίκο, σε σκηνοθεσία Σάκη Μπιρμπίλη και ερμηνεία Ηλέκτρας Φραγκιαδάκη

Με στόχο "να συναντηθεί η Αθήνα με την περιφέρεια σε έναν χώρο για νέους δημιουργούς, καινούρια πράγματα κι ανθρώπους που θέλουν να κάνουν πραγματικά θέατρο", μας μιλά ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης με αφορμή την αποψινή έναρξη ενός νέου πόλου έλξης καλλιτεχνών που δημιουργείται μέσα από το θεσμό The Art Project, ο οποίος πραγματοποιείται για διάστημα εξήντα ημερών στο Θέατρο Άλμα της οδού Ακομινάτου στο Μεταξουργείο. Πρόκειται για έναν διάλογο τεχνών που φιλοδοξεί να αφήσει διακριτό αποτύπωμα στον καλλιτεχνικό χάρτη της πόλης με παραστάσεις θεάτρου και χορού, συναυλίες και αναλόγια, σεμινάρια και εκθέσεις.

"Είναι ένα βήμα σε άστεγους καλλιτέχνες, που δεν έχουν χώρο, με απώτερο στόχο τη συνεργασία και με άλλους χώρους όπου θα προγραμματιστούν πολύ σημαντικά πράγματα τον επόμενο χρόνο" πρόσθεσε ο γνωστός σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του The Art Project. "Θα επιχειρήσουμε τη διεθνή του διάσταση μέσα σε τρία χρόνια, αλλά κυρίως τη συνεργασία με την περιφέρεια, που φέτος εκπροσωπείται με τέσσερις παραγωγές", σχολίασε ο Θ. Μουμουλίδης, αποκαλύπτοντας πως ορισμένες απο τις παραγωγές θα παρουσιαστούν στην επόμενη χειμερινή σεζόν.

Η έναρξη γίνεται απόψε με την πρεμιέρα του έργου βασισμένου στη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο «Κράτησα τη ζωή μου» σε σκηνοθεσία Μουμουλίδη. Ακολουθούν μεταξύ άλλων στις 11 και 12 Φεβρουαρίου το έργο του Μάνου Ελευθερίου «Ο πατέρας του Άμλετ» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη και 13, 14, 22 και 23 Φεβρουαρίου το «ΕΡΩΦΙΛΗ project», σε σκηνοθεσία Θοδωρή Οικονομίδη.

25 Φεβρουαρίου και 4 Μαρτίου το «Γούτου Γούπατου», πρώτο μέρος του Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Κώστα Βασαρδάνη, ενώ οι «Δύσκολες Νύχτες», δεύτερο μέρος της Μέλπως Αξιώτη παρουσιάζονται 25 Φεβρουαρίου και 4 Μαρτίου σε σκηνοθεσία Ελένης Ζαραφίδου. 13, 20, 23, 27 και 30 Μαρτίου ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη το «Commedia d' amore» σε ερμηνεία Μαριάννας Πολυχρονίδη που θα παρουσιαστεί και τον χειμώνα, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη.

Ο Μάνος Καρατζογιάννης σκηνοθετεί στις 19 Μαρτίου τις «7 λέξεις» με το Θεατρικό Τμήμα του Κέντρου Κοινωνικής Φροντίδας «Εργαστήρι - Λίλιαν Βουδούρη», ο “Ωκεανός” του Αλεσάντρο Μπαρίκο, ανεβαίνει στις 21 Μαρτίου σε σκηνοθεσία Σάκη Μπιρμπίλη και ερμηνεία Ηλέκτρας Φραγκιαδάκη, ενώ ο Κωνσταντίνος Χατζής κλείνει το φεστιβάλ με το “Η αποθέωση της τρέλας” του Στρίντμπεργκ 28, 29, 30 και 31 Μαρτίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL