Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C23.0°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.7°C17.6°C
4 BF 47%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.7°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
4 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C21.3°C
3 BF 45%
ΣΥΝΤΟΜΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΝΤΟΜΑ

Πέθανε ο Γιάννης Πολυκανδριώτης

Ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και δάσκαλος μουσικών οργάνων Γιάννης Πολυκανδριώτης πέθανε σε ηλικία 73 ετών. Γιος του ρεμπέτη Θόδωρου και αδελφός του Θανάση Πολυκανδριώτη, πρωτοεμφανίστηκε στο πάλκο, ως παιδί θαύμα, σε ηλικία 13 ετών. Συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής (Τσιτσάνη, Ζαμπέτα, Μ. Αγγελόπουλο) και έκανε γνωστό το λαϊκό τραγούδι με περιοδείες σε Αμερική, Καναδά και Αυστραλία. Στο Λονδίνο, όπου ζούσε μόνιμα από το 1996, είχε δημιουργήσει τη σχολή Νέα Γενιά της Διασποράς, διδάσκοντας την τέχνη του μπουζουκιού και της ελληνικής μουσικής παράδοσης. Τα συλλυπητήριά του εκφράζει το υπουργείο Πολιτισμού.

Αγωνία για τον Όζι Όσμπορν

Από τις εμβληματικές φυσιογνωμίες του heavy metal, o Όζι Όσμπορν, ιστορικός τραγουδιστής των Black Sabbath, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά από επιπλοκές στην υγεία του εξαιτίας της επιδημίας της γρίπης. Όπως σημείωσε η σύζυγος του 70χρονου μουσικού στο Facebook, οι θεράποντες γιατροί έκριναν ότι θα πρέπει να τον παρακολουθούν καθημερινά. Λόγω της κατάστασης της υγείας του, ακυρώθηκε η περιοδεία του "No More Tours 2".

Συζήτηση για το "Κιβώτιο"

Το εμβληματικό έργο του Άρη Αλεξάνδρου παρουσιάζεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο. Παράλληλα, συνεχίζονται οι συζητήσεις που στο πλαίσιο της παράστασης δίνουν την ευκαιρία σε κοινό και συντελεστές να αναπτύξουν έναν γόνιμο διάλογο γύρω από το σημαντικό αυτό κείμενο και την αλληγορική ματιά του στη σύγχρονη ελληνική Ιστορία. Στο πλαίσιο των συζητήσεων για "Το Κιβώτιο" καλεσμένος είναι απόψε και συζητά με το κοινό ο Νίκος Σβέρκος, διευθυντής του ραδιοσταθμού 105,5 Στο Κόκκινο.

Ιστορικό λεύκωμα για το Ίλιον

Την ιστορία του Ίλιον από την αρχαιότητα έως τον 20ό αιώνα καταγράφει το ιστορικό λεύκωμα της πόλης που παρουσιάζεται την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, στις 6.30 μ.μ., στο δημαρχείο Ιλίου. Για την έκδοση θα μιλήσουν ο συγγραφέας, ερευνητής τοπικής Ιστορίας Ανδέας Μηλιώνης και η αρχαιολόγος, έφορος της ΕΦΑ Δυτικής Αττικής Ειρήνη Αναγνωστοπούλου. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Χρήστος Μέγας. Την εκδήλωση χαιρετίζουν ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο εκδότης Ν. Καραμανλής. Η εκδήλωση κλείνει μουσικά με τη χορωδία της Ιεράς Αδελφότητας Αγίας Τριάδας Ιλίου υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Φίλη. Στο πιάνο ο Ιπποκράτης Αθανασιάδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL