Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Αύριο, "Μια βραδιά στο Διοικητήριο"

Αύριο θα πραγματοποιηθεί τελικά η εκδήλωση «Μια βραδιά στο Διοικητήριο» που είχε αναβληθεί εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα και, όπως ήδη έχει γράψει η «Αυγή», κατά τη διάρκειά της θα αναδειχθεί η ιστορία του εμβληματικού αυτού κτηρίου που χτίστηκε το 1891 από τον αρχιτέκτονα Βιταλιάνο Ποζέλι σε εκλεκτικιστικό ρυθμό και εδώ και μερικές δεκαετίες στεγάζει το ΥΜΑ-Θ και άλλες υπηρεσίες. «Η ιστορία του Διοικητηρίου είναι η ιστορία των ανθρώπων που έζησαν στην πόλη αυτή. Φιλοξένησε πολλές πολιτικές, πολλούς κόσμους, πολλές ζωές... είναι μια ιστορία συναρπαστική!» δήλωσε με αφορμή την εκδήλωση η υφυπουργός Εσωτερικών Κατερίνα Νοτοπούλου.

Λέσχη Ανάγνωσης με Ανδρέα Μήτσου

Από την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου και κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα, στις 6 μ.μ., ξεκινάει εκ νέου τις συναντήσεις της η Λέσχη Ανάγνωσης της Εταιρείας Συγγραφέων στα γραφεία της οδού Κοδριγκτώνος 8. Στην πρώτη συνάντηση θα συζητηθεί το νέο βιβλίο του βραβευμένου συγγραφέα Ανδρέα Μήτσου "Ο Ορφέας και ο Ανδρέας", το οποίο τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης μπορούν να προμηθευτούν με έκπτωση από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Ο συγγραφέας θα είναι παρών και θα απαντήσει σε ερωτήσεις. Τα μέλη της Λέσχης θα επιλέξουν μαζί τα επόμενα βιβλία που θα συζητηθούν. Όσοι θέλουν να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνήσουν με την ποιήτρια Αγγελική Σιδηρά (210-3631881 και 6973055001 ή [email protected]) που μαζί με την πεζογράφο και κριτικό λογοτεχνίας Νένα Κοκκινάκη συντονίζουν φέτος τη Λέσχη Ανάγνωσης.

Η "Ψιλικατζού" αρέσει και συνεχίζει...

Παρατείνονται ώς την Κυριακή 21 Απριλίου οι παραστάσεις της "Ψιλικατζούς" που, βασισμένη στο βιβλίο της Κωνσταντίνας Δελημήτρου, παρουσιάζεται στον Πολυχώρο Vault, σε θεατρική διασκευή - σκηνοθεσία Δημήτρη Κατζιά με την Ελένη Ουζουνίδου. Η εκ βαθέων εξομολογηση αυτής της γυναίκας, που το μόνο που ήθελε ήταν να γίνει μητέρα, από την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου θα παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη (7 μ.μ.), Παρασκευή (9.15 μ.μ.), Σάββατο (7 μ.μ.) και Κυριακή (9.15 μ.μ.).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL