Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
"Ένα αλλιώτικο παιδάκι" γροθιά στο στομάχι (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ένα αλλιώτικο παιδάκι" γροθιά στο στομάχι (Video)

που επικεντρώνει στη  δολοφονία που στοιχειώνει τη χρονιά που αποχαιρετάμε ανατέμνει ουσιαστικά μια ολόκληρη κοινωνία. Αυτή την κοινωνία που στα μάτια του  "άλλου" παιδιού απαξιεί να δει το βλέμμα του δικού της παιδιού, που, εφησυχασμένη και τακτοποιημένη, αρνείται εν τέλει να διαγνώσει το καρκίνωμα που απλώνεται εντός της.

"Όσους κλωτσάνε με μανία μπρος στα μάτια μας/ τον πληγωμένο κι αβοήθητο εαυτό τους/ τους περιμένει ένα φίδι μες στον ύπνο τους/ έχει τρυπώσει  ήδη μέσα στ' όνειρό τους./ Αφού χορτάσαν βία και αίμα στις οθόνες τους/ αφού ταΐσαν με σκουπίδια τα παιδιά τους/ βάφουν με αίματα τα χέρια ως τους αγκώνες τους/ κι ύστερα πλένουνε τα πεζοδρόμιά τους" τραγουδάει ο Παύλος Παυλίδης.

Πιο καθαρά δεν γίνεται να μιλήσει ένας καλλιτέχνης για τη δολοφονία που στοίχειωσε τη χρονιά που αποχαιρετάμε και μέσω αυτής να καταμαρτυρήσει όλα όσα στοιχειώνουν τις ημέρες που έρχονται. Τα φίδια  δηλαδή που η συνθήκη "νόμος και τάξη" επιμένει να χαϊδεύει, αντί να τα πατήσει στο κεφάλι.

Το βίντεο κλιπ του τραγουδιού, εξίσου αιχμηρό και αληθινό, σκηνοθετημένο από τη Μαρίνα Δανέζη, στο οποίο συμμετέχουν η σκηνοθέτης Άντζελα Μπρούσκου, ο ηθοποιός Χάρης Φραγκούλης και μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, προκαλεί τον νοσηρό καθωσπρεπισμό. Ναι ρίχνει αλάτι στις πληγές και τολμάει να πει δημόσια αυτά που πρέπει όταν οι καιροί το απαιτούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL