Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Βραβείο στη Γιώγια Σιώκου

Η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών βραβεύει την ποιήτρια Γιώγια Σιώκου με το πρώτο βραβείο ποίησης για το βιβλίο της «Στα δένδρα μιλώ με τ’ όνομά τους» (εκδ. «Ωκεανός»). Η τελετή βράβευσης θα γίνει απόψε στις 6.30 μ.μ. στην Galerie MegArt (Κοσομούλη 102, Νέος Κόσμος). Θα βραβευτεί επίσης με το πρώτο βραβείο ζωγραφικής ο ζωγράφος Πέτρος Ζουμπουλάκης, για τη ζωγραφική του στην ομώνυμη έκδοση.

Κούκλες από τις κρατούμενες

Έκθεση με κούκλες φτιαγμένες από τις κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Θήβας πραγματοποιείται σήμερα, αύριο και μεθαύριο, από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, στο «Εργαστήρι Μαιρηβή», Δεληγιώργη 33, στο Μεταξουργείο. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα κατατεθούν στο λογιστήριο των φυλακών, ξεχωριστά για την κάθε κρατούμενη.

«Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από γάλα»

Το ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο δέντρο από γάλα στολίζουν σήμερα από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ στα Προπύλαια οι Γιατροί του Κόσμου. Με στόχο τη συλλογή γάλακτος για τα παιδιά που έχουν ανάγκη, αλλά και τροφίμων και φαρμάκων με μακρά λήξη, διεξάγουν τη δική τους χριστουγεννιάτικη γιορτή πλαισιωμένη από ποικίλες καλλιτεχνικές δράσεις και δρώμενα για μικρούς και μεγάλους. Στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί έως και 31 Δεκεμβρίου σπιτάκι με χριστουγεννιάτικα είδη.

«Μπροστά στο διοικητήριο»

Η νουβέλα του Γιώργου Αραμπατζή «Μπροστά στο διοικητήριο» (εκδ. Σμίλη) παρουσιάζεται στις 8 μ.μ. στην αίθουσα τέχνης The Box (Δορυλαίου 12, Πλατεία Μαβίλη). Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Πολιτική δολοφονία και τέχνη», όπου θα συμμετάσχουν οι Κώστας Θεολόγου, Κλεοπάτρα Λιακοπούλου, Βάνα Νικολαΐδου - Κυριανίδου και Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης.

Παζάρι στο ΜΙΕΤ

Το ετήσιο χριστουγεννιάτικο παζάρι του ΜΙΕΤ συνεχίζεται σήμερα και αύριο από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα στο Βιβλιοπωλείο της οδού Τσιμισκή 11 στη Θεσσαλονίκη. Το παζάρι περιλαμβάνει στολίδια, κάρτες και δώρα εμπνευσμένα από τις συλλογές του ΕΛΙΑ, παλιά βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες και έντυπα, λευκώματα και βιβλία με έκπτωση έως και 50%, συλλεκτικά αντικείμενα, κουτιά, είδη καθημερινής χρήσης, αφίσες παλαιών εκθέσεων και το γούρι του 2019.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL