Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

"Τι ρωτάμε την πολιτιστική κληρονομιά;"

Η ανάγκη της εκ νέου εξέτασης του ρόλου της πολιτιστικής κληρονομιάς στο γενικότερο πλαίσιο διαμόρφωσης της σύγχρονης πολιτικής για τον πολιτισμό θα βρεθεί στο επίκεντρο της ημερίδας που πραγματοποιείται αύριο στο αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης από τις πέντε το απόγευμα έως τις οκτώ και μισή το βράδυ. Η συζήτηση που γίνεται με πρωτοβουλία της υπουργού Πολιτισμού θέτει ερωτήματα όπως “πώς μπορούμε να διαμορφώσουμε τη σύγχρονη πολιτική για τον πολιτισμό και ποιος είναι ο ρόλος της αρχαίας πολιτιστικής κληρονομιάς σε αυτήν την κατεύθυνση;".

Κεντρικό ερώτημα, στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν Έλληνες αρχαιολόγοι και ιστορικοί, παραμένει το “τι ρωτάμε την πολιτιστική κληρονομιά;”. Στο πρώτο στρογγυλό τραπέζι, που θα συντονίσει η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟΑ Μαρία Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη, συμμετέχουν οι Δημήτρης Παντερμαλής, Τούλα Μαρκέτου, Γιάννης Παπαδάτος και Δημήτρης Πλάντζος. Θα ακολουθήσει 7-8.30 συζήτηση που θα συντονίσει ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Στρατής, στην οποία θα μετάσχουν οι Άγγελος Βλάχος, Μιμίκα Γιαννοπούλου, Αγγελική Κοτταρίδη και Στέλιος Λεκάκης.

Αφιέρωμα στον Θ. Τερζόπουλο

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, συνεχίζοντας το αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Θεόδωρο Τερζόπουλο, παρουσιάζει με ελεύθερη είσοδο μια επιλογή από τις παραστάσεις του. Απόψε στις 6.30 μ.μ. προβάλλεται η παράσταση «Μάουζερ» του Χάινερ Μύλλερ με πρωταγωνίστρια την αντάρτισσα του ΕΛΑΣ Μαρία Μπέικου και τέσσερις νέους ηθοποιούς. Η επόμενη προβολή, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου την ίδια ώρα, αφορά στην παράσταση «Η τελευταία μάσκα: Falimento» του Κώστα Λογαρά και είναι μια θεατρική αναπαράσταση του θρύλου της Πατρινέλας, του φαντάσματος της Πάτρας, της πόρνης Μαρίας Μανζάρ - κατά κόσμον Λίτσας Γιαννοπούλου.

Περί αύξησης του κατώτατου μισθού

Εκδήλωση με θέμα “Αύξηση κατώτατου μισθού: εμπόδιο ή εργαλείο για μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη;" διοργανώνεται απόψε στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7 (6ος όροφος), από το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς, σε συνεργασία με το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Θα μιλήσουν οι Έφη Αχτσιόγλου, Νίκος Θεοχαράκης και Γκέρχαρντ Μπος. Συντονίζει η Μαρία Καραμεσίνη.

Ζαν Κοκτώ στην Οικία Τέλλογλου

Το μονόπρακτο «Ανθρώπινη Φωνή» του Ζαν Κοκτώ θα φιλοξενηθεί απόψε στις 7.30 μ.μ. καθώς και στις 19 Δεκεμβρίου στην Οικία Τέλλογλου, σε μια συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με ερμηνεύτρια τη Μαρία Χατζηιωαννίδου και σκηνοθεσία Γιώργου Καύκα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL