Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C14.8°C
3 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.9°C
2 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.9°C11.6°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.6°C16.8°C
5 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Η Αυτοδιαχείριση επιβεβαιώνει το δημοσίευμα της "Αυγής"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Αυτοδιαχείριση επιβεβαιώνει το δημοσίευμα της "Αυγής"

Η Αυτοδιαχείριση στην επιστολή της ισχυρίζεται ότι «στο εν λόγω δημοσίευμα δεν αναφέρεται ότι στα αποτελέσματα του Οργανισμού για τη χρήση 2017 περιλαμβάνονται και διανομές στα μέλη του και αναφέρεται μόνο σε λειτουργικά έξοδα».

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε συγκεκριμένα νούμερα, τα οποία δεν αμφισβητούνται στην επιστολή, στα έσοδα ύψους 393.642,55 ευρώ και τα έξοδα διοίκησης ύψους 440.389,42 ευρώ, καθώς και στις ζημίες ύψους 293.104,50 ευρώ. Η δημιουργία εξόδων διοίκησης πάνω από το σύνολο των εσόδων του Οργανισμού αποτελεί το σημείο που εστιάζεται το δημοσίευμα.

Ως προς τα δικαιώματα πρέπει να αναφερθεί ότι από το ποσό των 205.405 ευρώ μόνο 62.912,42 ευρώ διανεμήθηκαν στα μέλη του Οργανισμού, ενώ ποσό 142.493,02 ευρώ είναι πληρωτέα στο μέλλον και το ερώτημα είναι με ποια χρήματα θα πληρωθούν αφού το ταμείο του Οργανισμού στις 31.12.2017 είχε μόλις 9.869 ευρώ. Το να πληρώνεις δικαιώματα με χρήματα που έχεις εισπράξει για άλλες χρήσεις και άλλα έτη, άλλων δικαιούχων δεν είναι στις προβλέψεις του νόμου.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι οι αμοιβές του κ. Γλέζου αφορούσαν και προηγούμενα έτη, πράγμα που αναφέρεται σαφώς στο δημοσίευμα.

Ωστόσο, εδώ το ερώτημα είναι γιατί ο κ. Γλέζος δεν έλαβε τις αμοιβές προηγούμενων ετών τα προηγούμενα έτη, που παρουσίαζε κέρδη, τουλάχιστον λογιστικά, ο Οργανισμός, αλλά τα έλαβε στη χρήση που παρουσίασε ζημιές. Παράλληλα, δεν είναι και άσχετο το γεγονός ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της Αυτοδιαχείρισης, ο κ. Γλέζος αντικαταστάθηκε στη θέση του προέδρου από τον κ. Φιλίππου, αμέσως μετά το δημοσίευμα.

Αναφέρεται στην επιστολή ότι γίνονται ενέργειες από τη νέα διοίκηση και έχει γίνει σύμβαση χρηματοδότησης (δάνειο) από τη CISAC και έχει προσληφθεί προσωπικό για την αύξηση των εσόδων του.

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι αφενός ότι ο δανεισμός ή η χρηματοδότηση δεν αυξάνουν τα ίδια κεφάλαια, αλλά αυξάνουν τις υποχρεώσεις, η δε αύξηση των εσόδων προφανώς αφορά το έτος 2018 και επόμενα και λογικά περιλαμβάνει και αύξηση των διανεμητέων δικαιωμάτων στα νέα μέλη της Αυτοδιαχείρισης. Αφετέρου ότι για τη λήψη οποιασδήποτε χρηματοδότησης, όπως προβλέπει ο Νόμος 4481 του 2017, απαιτείται η έγκρισης της Γενικής Συνέλευσης, πράγμα που στην προκειμένη περίπτωση δεν έγινε, αφού η Γενική Συνέλευση θα ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη κίνηση στην επόμενη συνεδρίασή της μέσα στον Δεκέμβριο, όπως αναγράφεται στην πρόσκληση για την επόμενη Γ.Σ. της Αυτοδιαχείρισης.

Αναφέρεται στην επιστολή η σχετική σημείωση του ορκωτού ελεγκτή όπου γίνεται προσπάθεια ερμηνείας της. Προκειμένου να μην υπάρξει καμία ερμηνεία, το δημοσίευμα παρέθεσε αυτούσια την σημείωση του ορκωτού λογιστή και την επισήμανσή του. Οι ερμηνείες της Αυτοδιαχείρισης προφανώς θα κριθούν από τους καθ’ ύλην αρμόδιους.

Όπως είναι εμφανές, η επιστολή της Αυτοδιαχείρισης επιβεβαιώνει πλήρως το δημοσίευμα της "Αυγής".

Πόλυ Κρημνιώτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL