Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.2°C24.7°C
1 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.1°C26.6°C
4 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.0°C22.7°C
2 BF 53%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.3°C24.8°C
5 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
26.2°C26.9°C
2 BF 32%
ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΕΧΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΕΧΝΗΣ

Με τίτλο “Ελλάδα του Βορρά” εγκαινιάζεται την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ. η έκθεση ζωγραφικής του Ανέστη Πρωταίου στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη με διάρκεια έως 20 Δεκεμβρίου. Στο οδοιπορικό αυτό ο ζωγράφος μας σταματά σε μια ροδιά, σε δέντρα που άνθισαν στους πρόποδες βουνών, σε μονοπάτια που πέρασαν στρατηλάτες, σε χώματα που διεκδικήθηκαν αλλά παρέμειναν Ελλάδα. Μαρίνου Αντύπα 18, Ηράκλειο Αττικής.

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα εγκαινιάζει αύριο στις 7 μ.μ. την έκθεση ζωγραφικής «Danza Cósmica» του Φώτη Γαλανόπουλου, στον Πολιτιστικό Χώρο «Φρανσίσκο ντε Μιράντα», Χάρητος 6, Κολωνάκι.

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα και στο αίθριο του ισογείου συνεχίζεται έως τις 27 Ιανουαρίου η ομαδική έκθεση με τίτλο «Μουσικό Κουτί» με τη συνέργεια των πολιτιστικών φορέων της πόλης μέσα από τη «συνάντηση - συνύπαρξη» των τεχνών. Μικρόκοσμοι, συλλογές από θύμησες και συναισθήματα ξεχασμένα, παίρνουν μορφή και ζωντανεύουν μέσα από 17 κατασκευές - γλυπτικά έργα. Η κατασκευή περιέχει ήχο/μουσική, κάποιου είδους πλαίσιο, και ενεργοποιείται με τη δράση του θεατή.

«Έγχρωμες όψεις» είναι ο τίτλος μιας ζωγραφικής μαρτυρίας καλλιτεχνών που με έγχρωμη ή ασπρόμαυρη ματιά καταγράφουν το παιχνίδισμα του φωτός, επάνω στις επιφάνειες του αντικειμένου τους στην έκθεση που πραγματοποιείται στη Galerie Δημιουργών, Χελιδονούς 28, Ν. Κηφισιά.

Crowdfunding dinner διοργανώνει η εικαστικός Κλεώνη Μανουσάκη την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, στο Ρομάντσο και στόχο την οικονομική ενίσχυση της έκθεσης / performance "Αυτό το σώμα της γης, το σώμα μου. Μύθοι, γενετική και γέννηση" που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών τον Μάιο του 2019. Μέσα από αυτή την υβριδική έκθεση η Κ. Μανουσάκη ερευνά τι σημαίνει αυτό που η ίδια ονομάζει σύγχρονη μυθολογία. Το πολιτικό, οικονομικό και πνευματικό υπόβαθρο των συλλογικών και ατομικών μας πράξεων. Το δείπνο θα αρχίσει με μια -καυτή σαν λάβα- σούπα και θα ταξιδέψει το κοινό σε όλη την ιστορία της γέννησης της γης. Στις 8 μ.μ.

Συνεχίζεται έως την 1η Δεκεμβρίου η έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Κυριακόπουλου στην Evripides Art Gallery, Ηρακλείτου 10 και Σκουφά, Κολωνάκι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL