Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

* Σήμερα η δεύτερη ημέρα του προγράμματος του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο Μουσικό Προαύλιο στο Badminton με τίτλο «Ο Ροβινσών Στη Μύκονο» και το οποίο, εκτός φυσικά από τα πολλά αγαπημένα δικά του τραγούδια, περιλαμβάνει και αρκετά του Μάνου Χατζιδάκι με τη συνοδεία του Παναγιώτη Μάργαρη στην κλασική κιθάρα και της Στέλλας Γαδέδη στο φλάουτο.

* Σήμερα επίσης αλλά στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης το κουιντέτο της δεξιοτέχνιδος του ακορντεόν Ζωής Τηγανούρια με τη Νικολέτα Μιλιώνη στο τραγούδι και προσκεκλημένη τη Φιλιώ Σέρβου θα παίξει στο Στρατόπεδο Παύλου Μελά και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

* Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ο Μάριος Φραγκούλης θα βρίσκεται στο Αμαλίειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μαρούσι στο πλαίσιο του φεστιβάλ του εκεί δήμου με ένα πολυσυλλεκτικό ρεπερτόριο όπως το συνηθίζει ο οπερετικός ερμηνευτής.

* Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου έχουμε μάλλον τη συναυλία της εβδομάδας...«Χθες Άρχισα Να Τραγουδώ», με άλλα λόγια η Μαρία Φαραντούρη η οποία με τη συνοδεία ενός πραγματικά εκλεκτού δεκαμελούς συνόλου (πιάνο, κιθάρα, φλάουτο, σαξόφωνο, βιολί/μαντολίνο, βιόλα, βιολοντσέλο,, κοντραμπάσο, ντραμς και κρουστά) σε ενορχήστρωση και υπό τη διεύθυνση του πιανίστα Τάκη Φαραζή και με τη φιλική συμμετοχή των Έλλη Πασπαλά, Σαβίνας Γιαννάτου και Διονύση Σαββόπουλου θα εορτάσει τα πενήντα χρόνια πορείας της στο τραγούδι με μια πανηγυρική εμφάνιση στο Ηρώδειο. Ανάμεσα στα άλλα η κορυφαία ερμηνεύτρια θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τη σουίτα «Poetica» του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Διονύση Καρατζά και Γιάννη Θεοδωράκη, ενώ ο μεγάλος συνθέτης ο οποίος ήδη της απηύθυνε δημόσιο χαιρετισμό ευχαριστώντας την γιατί «ομόρφυνε τη μουσική και τη ζωή μου» θα την τιμήσει ακόμα περισσότερο με το να παρευρεθεί στη συναυλία.

* Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου θα φιλοξενήσει - πάντα στο Αμαλίειο Πολιτιστικό Κέντρο - τη θαυμάσια ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα.

* Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο Μουσικό Προαύλιο στο Badminton «Στα Ιδια Μέρη Η Ζωή Μου Όλη», δηλαδή ο Γεράσιμος Ανδρεάτος σε τραγούδια του Ακη Πάνου αλλά βέβαια και από το προσωπικό του ρεπερτόριο.

* Τέλος την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου ο καλός τραγουδοποιός και ερμηνευτής Κώστας Λειβαδάς εμφανίζεται σε έναν ξεχωριστό χώρο της περιοχής όπου κατοικεί και εργάζεται και τόσο αγαπά, δηλαδή της Πεντέλης. θα παίξει λοιπόν στον Πύργο Δουκίσσης Πλακεντίας με τη συνοδεία ενός τετραμελούς σχήματος (δύο κιθάρες, λύρα/λαούτο και η ερμηνεύτρια Μαριάννα Πολυχρονίδη) και με προσκεκλημένους την Ελένη Τσαλιγοπούλου αλλά και τον σπουδαίο Χρόνη Αηδονίδη.

* Την ίδια ημέρα όμως και το «Fuzz Live Music Club» εγκαινιάζει τη χειμερινή (!) πλέον σεζόν με μια συναυλία ενός λίαν ενδιαφέροντος γκρουπ του νέου αμερικανικού rock, των Tropic Of Cancer (ουσιαστικά ένα προσωπικό project της ερμηνεύτριας Camella Lobo η οποία πλέον αποτελεί και το μοναδικό μόνιμο μέλος) με support το αρκετά συναφές και επίσης από το Λος Άντζελες ντουέτο DVA Damas.

Θ. Μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL