Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Τηλεοπτικό fake new για τη Δήλο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τηλεοπτικό fake new για τη Δήλο

Τις προθήκες του 1960 θέλει να αντικαταστήσει στο Μουσείο της Δήλου η Εφορεία Αρχαιοτήτων

Η αδιασταύρωτη είδηση έκανε πάλι το "θαύμα" της, αυτή τη φορά στη Δήλο, μετατρέποντας γυάλινες προθήκες του 1960 που απομακρύνονται από το Αρχαιολογικό Μουσείο σε "ολοκαίνουργιο εξοπλισμό που ρημάζει και σαπίζει". Ρεπορτάζ του AΝΤ1 με αφορμή κινηματογραφική παραγωγή στο ιερό νησί, που αναπαρήγαγε πλάνα από το Mykonos Live TV στο δελτίο ειδήσεων του Σαββάτου, έκανε λόγο για "εικόνες ντροπής που αντικρίζει κάποιος στη Δήλο".

Το ρεπορτάζ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "στιβαγμένος εξοπλισμός, ολοκαίνουργιες βιτρίνες που έχουν αγοραστεί για να φιλοξενήσουν αρχαιολογικά εκθέματα είναι στο έλεος του θεού και των καιρικών φαινομένων, ρημάζουν και σαπίζουν έξω από το Μουσείο της Δήλου. Μια εικόνα που δείχνει την έλλειψη της προστασίας της πολιτισμικής μας κληρονομιάς που, αντί να αξιοποιείται, καταστρέφεται". Ωστόσο, μια απλή ερώτηση στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων ήταν αρκετή για να μάθουμε ότι οι γυάλινες προθήκες, "βιτρίνες" σύμφωνα με το "ρεπορτάζ", όχι απλά δεν είναι καινούργιες, τουναντίον είναι προθήκες του 1960, παρωχημένες μουσειολογικά και μουσειογραφικά, οι οποίες, στο πλαίσιο της ανακαίνισης του Μουσείου, αποφασίστηκε, αντί να καταστραφούν, να αξιοποιηθούν σε άλλα μουσεία των Κυκλάδων για δευτερεύουσες χρήσεις. Πρόκειται μάλιστα να μεταφερθούν στην Πάρο με οχηματαγωγό ανοιχτού τύπου, που ταξιδεύει μόνο όταν ο αέρας είναι κάτω από 4 μποφόρ. Καιρού επιτρέποντος, η μεταφορά αναμένεται να γίνει σήμερα.

Το fake new όμως σερφάρει ανενόχλητο στο Διαδίκτυο, "επικυρωμένο" αυτή τη φορά από μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι. Εδώ όντως πρόκειται για "εικόνες ντροπής".

Πόλυ Κρημνιώτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL