Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.4°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
11.3°C15.1°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.3°C25.4°C
6 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
24.4°C26.9°C
6 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.2°C16.9°C
1 BF 87%
Υπόγειες διαδρομές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπόγειες διαδρομές

Ο κόσμος το είχε τούμπανο στο υπουργείο Πολιτισμού και κάποιοι κρυφό καμάρι, ότι συγκεκριμένος συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ, επί χρόνια πρόεδρος του αμαρτωλού Ταμείου Αλληλοβοήθειας αλλά και της ΠΟΕ ΥΠΠΟ, ο Γιάννης Τσακοπιάκος, μαζί με τη τότε γενική γραμματέα Λίνα Μενδώνη, επί συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, διάλεγαν ποια από τα ακίνητα του υπουργείου στην Πλάκα θα παραχωρηθούν στο ΤΑΙΠΕΔ για να "σωθούν" κάποια άλλα.

Με ενδιαφέρον διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της Ενωτικής Ανανεωτικής Κίνησης στο ΥΠΠΟ ότι στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΥΠΠΟ, την περασμένη Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, το "αλισβερίσι" του Γιώργου Τσακοπιάκου με τη γ.γ. του υπουργείου, επί συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, "επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ο Γ. Τσακοπιάκος όταν, απαντώντας στην τοποθέτηση της ΕΑΚ, είπε 'είναι διαφορετικό να δίνουμε 15 ακίνητα στην Πλάκα σε συνθήκες που διασφαλίζουν τα υπόλοιπα κι άλλο να τα ξεπουλάς όλα, όπως κάνει αυτή η κυβέρνηση'".

Υπόγειες διαδρομές ανάμεσα σε συνδικαλιστές και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού τότε που όντως παραχωρήθηκαν ακίνητα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος του ΥΠΠΟΑ στο ΤΑΙΠΕΔ και σώθηκαν με επέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού επί υπουργίας Νίκου Ξυδάκη και Αριστείδη Μπαλτά όταν οι ίδιοι πήραν την ευθύνη ότι είναι "πράγματα εκτός συναλλαγής".

Έχει ενδιαφέρον, βέβαια, να μάθουμε ποια ακριβώς κτήρια εξαιρέθηκαν τότε από το ΤΑΙΠΕΔ και για ποιο λόγο. Όπως έχει ενδιαφέρον να θυμίσουμε ότι ο Γ. Τσακοπιάκος ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για τα πεπραγμένα του στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας, αλλά και από την υπηρεσία του για αδικαιολόγητη απουσία από την εργασία του.

Πόλυ Κρημνιώτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL