Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Ο Ψινάκης ακύρωση παράσταση υπέρ των πυρόπληκτων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Ψινάκης ακύρωση παράσταση υπέρ των πυρόπληκτων

Ακυρώθηκε η χθεσινή παράσταση της “Αντιγόνης” του Σοφοκλή που επρόκειτο να δοθεί στη Νέα Μάκρη και όλα της τα έσοδα θα δίνονταν για την ενίσχυση των πυροπαθών, μετά από απόφαση του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, με αιτιολογία το πένθος. Με μια λιτή αναφορά στη σελίδα της παράστασης στο Facebook έγινε γνωστή η ματαίωσή της προκαλώντας τουλάχιστον έκπληξη στους συντελεστές της.

“Αν είναι νουνεχής, φοβάται τον κομό του Κρέοντα. Αν δεν είναι, δεν έχει καταλάβει τι έχει απαγορεύσει” μας λέει για την απόφαση του δημάρχου ο Αιμίλιος Χειλάκης που συνυπογράφει τη σκηνοθεσία με τον Μανώλη Δούνια και συμπρωταγωνιστεί με την Αθηνά Μαξίμου και τον Μιχάλη Σαράντη.

Στον λόγο του Σοφοκλή και συγκεκριμένα στον στίχο “Δεν υπάρχει μεγαλύτερος γκρεμός από την ανθρώπινη ανοησία” από το χορικό της Αντιγόνης, στη μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα, μας παραπέμπει ο Σταμάτης Κραουνάκης που υπογράφει τη μουσική της παράστασης. Όπως μας λέει ο γνωστός συνθέτης, το γραφείο παραγωγής της παράστασης ενημερώθηκε αργά χθες το μεσημέρι για την ακύρωσή της από την υπεύθυνη Πολιτιστικών του δήμου.

Η "Αντιγόνη" είχε προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στη Νέα Μάκρη πολύ πριν την πυρκαγιά στην ανατολική Αττική. Μπροστά στην καταστροφή που έπληξε τους συμπολίτες μας στο Μάτι, όλος ο θίασος και οι συντελεστές της παράστασης συμφώνησαν με την πρόταση του παραγωγού Μάριου Τάγαρη να μην ακυρωθεί η παρουσίασή της, αλλά όλα τα έσοδα να διατεθούν στους πυρόπληκτους. Γι’ αυτό αναπροσάρμοσαν την τιμή εισιτηρίου, ειδικά για εκείνη την ημέρα, στα 12 ευρώ.

Προσπαθήσαμε να μιλήσουμε με τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, όμως στάθηκε αδύνατον καθώς τα τηλέφωνα του δήμου δεν απαντούσαν και το προσωπικό του ήταν απενεργοποιημένο.

Πόλυ Κρημνιώτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL