Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
Συνάντηση Κρέτσου - Αρναουτάκη / Film Office και στην Περιφέρεια Κρήτης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνάντηση Κρέτσου - Αρναουτάκη / Film Office και στην Περιφέρεια Κρήτης

Μετά τη δέσμευση για δημιουργία Film Office στην Αττική, από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά και την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, σε εξέλιξη βρίσκεται και από την Περιφέρεια Κρήτης, η δημιουργία αντίστοιχου γραφείου, όπως προέκυψε μετά από συνάντηση του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης - Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου, με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Τα Film Offices, που θα λειτουργούν με ευθύνη των Περιφερειών, αποτελούν τοπικούς κόμβους διαχείρισης των αιτημάτων κινηματογράφησης και φωτογράφησης, καθώς και διασύνδεσης των επαγγελματιών και φορέων που σχετίζονται με την εκτέλεση μιας παραγωγής: από την εστίαση και τα σκηνικά ώς τα αυτοκίνητα και τους χώρους αποθήκευσης.

Η συνάντηση του Λ. Κρέτσου με τον Στ. Αρναουτάκη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επίσκεψη κλιμακίου επενδυτών από την Κίνα (China Intercontinental Communication Center - CICC) και την εταιρεία παραγωγής Stellar Mega Ltd για την υλοποίηση μιας μεγάλης κινηματογραφικής παραγωγής, που σημαντικό μέρος της διερευνάται να γυριστεί στην Κρήτη. Η συνάντηση είχε ως στόχο, εκτός από τη δημιουργία του Film Office, τον συντονισμό της Γραμματείας με την Περιφέρεια Κρήτης, ώστε να επιτευχθεί η προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών στο νησί, οι οποίες θα δώσουν ώθηση στον τουρισμό και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL