Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C14.5°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.2°C13.9°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.1°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
12.5°C16.0°C
3 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
10.1°C10.2°C
3 BF 95%
Μια βραδιά για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μια βραδιά για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση, μνήμες και αφηγήσεις για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, από ανθρώπους που τον έζησαν, συνεργάστηκαν μαζί του και παρακολούθησαν τον κινηματογραφικό του βίο και έργο, πραγματοποιήθηκεαπόψε με αφορμή την προβολή της ταινίας του Δημήτρη Μακρή «Αγγελόπουλος: Ταξίδι στην Ιστορία» , εκδήλωση που διοργανώθηκε στο ΕΒΕΑ, από την Οργάνωση ΜελώνΚινηματογράφου / Τηλεόρασης του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά το τέλος της προβολής, η σύντροφος της ζωής του και παραγωγός τωνταινιών του, Φοίβη Οικονομοπούλου – Αγγελοπούλου αναφέρθηκε στην ανάγκηψηφιοποίησης του έργου του, καθώς όπως σημείωσε «μέσα από αυτό υπάρχει. Ήταν έναςάνθρωπος που ζούσε για αυτό που έκανε: την πολιτική αφήγηση μιας ιστορίας με ποιητικόκαι κινηματογραφικό τρόπο».

Ο γενικός διευθυντής του Ελληνικού ΚέντρουΚινηματογράφου Βασίλης Κοσμόπουλος συμφώνησε λέγοντας: «έχουμε ευθύνη για τηψηφιοποίηση και συντήρηση των αρνητικών και το Κέντρο θα πάρει πρωτοβουλίεςέτσι ώστε το έργο του Αγγελόπουλου να γίνει προσβάσιμο στους πολίτες». Ο κριτικόςκινηματογράφου Νίνος Μικελίδης μίλησε για το εσωτερικό ταξίδι του σκηνοθέτη στομύθο, τη φαντασία και την ποίηση, ο ηθοποιός Νίκος Πουρσανίδης αναφέρθηκε στηνεμπειρία ζωής δίπλα στον μεγάλο δημιουργό, «που είχε τρόπο να σε προσκαλεί στονκόσμο του».

Η Μπέττυ Βαλάση, βαθιά συγκινημένη, θυμήθηκε περιστατικά καιστιγμιότυπα από τις ταινίες, όπως και η Γιώτα Βέη που τραγούδησε ένα ρεφρέν απότο τραγούδι που είπε στην ταινία «Μεγαλέξανδρος». Ο κριτικός Κώστας Τερζήςσημείωσε μεταξύ άλλων πως «κάθε ταινία του Αγγελόπουλου είναι διαλογισμός πάνωστην ιστορία». Την εκδήλωση συντόνισε ο Ρήγας Αξελός.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL