Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Σήμερα Η τυνησιακής καταγωγής αλλά πολιτογραφημένη εδώ και χρόνια Ελληνίδα Lamia Bedioui με μοναδική συνοδεία τον βιρτουόζο των κρουστών Σόλη Μπαρκή, ο οποίος θα παίξει πολύ μεγάλο αριθμό και από μιαν ευρύτατη γκάμα των τελευταίων σε ένα πολύ ιδιαίτερο πρόγραμμα με τίτλο «Fin' Amor» στην «Galerie Δημιουργών» (Χελιδονούς 28, Κηφισιά).

Σε μια συναυλία διοργανωμένη από το ΚΣΥΜΕ (Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Ερευνας) ο Γάλλος πειραματιστής συνθέτης Guillaume Loizillon θα παρουσιάσει τρία ειδικά διαμορφωμένα για την περίπτωση ηλεκτροακουστικά έργα του στην Dépôt Art Gallery (Νεόφυτου Βάμβα 5, Κολωνάκι).

Κυριακή 22 Απριλίου πρόσθετη συναυλία, καθώς η σημερινή είναι ήδη sold out του σχήματος Οι Κιθαριστές, του οποίου ηγείται ο βιρτουόζος της κλασικής κιθάρας Βαγγέλης Μπουντούνης με την σύμπραξη της επίσης σολίστ της κλασικής κιθάρας και συζύγου του Μάρως Ραζή, των String Demons (βιολί και βιολοντσέλο από δύο σολίστ που είναι και παιδιά τους, αντίστοιχα τη Λυδία και τον Κωνσταντίνο) αλλά και έξι (!) παιδικών και νεανικών χορωδιών και με προσκεκλημένη τη Μαρία Φαραντούρη, αφού επίκεντρο του προγράμματος είναι τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μουσικής.

Στο πλαίσιο του κύκλου Music Escapades οι dream pop Plastic Flowers (δηλαδή το προσωπικό project του τραγουδοποιού, ερμηνευτή και κιθαρίστα Γιώργου Σαμαρά, τον οποίο σε αυτή την περίσταση θα τον συνοδεύει μόνον ένας ακόμα μουσικός στο keyboards και τα κρουστά) που εδώ και χρόνια έχουν πλέον ως έδρα τους την Αγγλία στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ και φυσικά με ελεύθερη είσοδο.

Οι MFB Power Trio, που αποτελούνται από βαρύτονο σαξόφωνο, πνευστά και ντραμς, σε μια βραδιά αυτοσχεδιασμού στο «ΚΕΤ».

Δευτέρα 23 Απριλίου ολοκλήρωση του αφιερώματος στην σπουδαία πιανίστρια, συνθέτιδα και παιδαγωγό Ρένα Κυριακού με το από καρδιάς πρόγραμμα «Αρμονίες Μνήμης», το οποίο προετοίμασε η διακεκριμένη σολίστ του πιάνου και μαθήτρια της τελευταίας Έφη Αγραφιώτη και, εκτός από έργα του κλασικού ρεπερτορίου, θα περιλαμβάνει επίσης και συνθέσεις της Κυριακού, τόσο ορχηστρικές όσο και δύο τραγούδια που θα ερμηνεύσει η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη, στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο Στέφανος Κορκολής μελοποίησε ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη που θα παρουσιαστούν σε ερμηνεία της Σοφίας Μανουσάκη, την οποία θα συνοδεύσει η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό την διεύθυνση του Ιωακείμ Μπαλτσαβιά με την σύμπραξη της χορωδίας της ΔΕΗ - ΔΕΔΔΗΕ υπό τη διεύθυνση του Κωστή Κωνσταντάρα και της παιδικής χορωδίας Δήμου Παπάγου - Χολαργού υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Μάσκα στην κεντρική σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

Τετάρτη 25 Απριλίου η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη και με σολίστ στο βιολοντσέλο τον Răzvan Suma, θα παρουσιάσει έργα Ντβόρζακ και Ραχμάνινοφ στο Μέγαρο Μουσικής.

Η Pavlina Styl, με τη συνοδεία ενός εξαίρετου κουιντέτου (σαξόφωνο, βιολί, κοντραμπάσο και ντραμς, υπό την διεύθυνση και σε ενορχηστρώσεις του σολίστ του πιάνου και συνθέτη Χρίστου Θεοδώρου) στη Σφίγγα.

Η Νικόλ Σαραβάκου, με τη συνοδεία επταμελούς μπάντας (keyboards, κιθάρα, βιολί, πνευστά, έγχορδα, ακορντεόν, μπάσο και ντραμς), παρουσιάζει τον πρώτο δίσκο της στον Σταυρό του Νότου.

Πέμπτη 26 Απριλίου οι εξαμελείς (κιθάρα, σαξόφωνο, μπάσο, ντραμς και δύο εκτελεστές κρουστών που ο ένας παίζει και keyboards) Afrodyssey Orchestra με πολλές επιρροές εκτός από την jazz και από την αφρικανική μουσική στο Half Note Jazz Club.

Παρασκευή 27 Απριλίου ο βιρτουόζος κιθαρίστας Μπάμπης Παπαδόπουλος με το Acoustic Set του (που συναποτελείται από δύο βιολιά, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο αλλά και μπουζούκι) στο Ίλιον Plus.

Για άλλη μια φορά η Κυβέλη Καστοριάδη και πάντα φυσικά με την συνοδεία του βιρτουόζου κιθαρίστα Ορέστη Καλαμπαλίκη στο «Half Note Jazz Club».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL