Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Ατζέντα της εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ατζέντα της εβδομάδας

Ο Ψαραντώνης στο Γυάλινο

Ο Ψαραντώνης στο Γυάλινο

Μία μουσική παράσταση που θα περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια από ολόκληρη τη δισκογραφία του, καθώς και ανέκδοτα αποσπάσματα από το δίσκο που ηχογραφεί με τίτλο "Ο Ερωτόκριτος", δίνει την Κυριακή των Βαΐων, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, ο Ψαραντώνης. Ο γνωστός τραγουδοποιός και λυράρης της Κρήτης, που φημίζεται για τον ιδιωματικό αυτοσχεδιασμό του, κατορθώνει να δημιουργεί ατμόσφαιρα δέους, ταραχής και ρίγους, σε κάθε του εμφάνιση. Βαθύς γνώστης και λάτρης της παράδοσης, από φύση του απείθαρχος, απρόοπτος και αποκαλυπτικός, ο Ψαραντώνης θεωρείται ο τολμηρός και συγχρόνως στοχαστικός ανανεωτής της παράδοσης. Λεωφόρος Συγγρού 143, στις 10 μ.μ.

"Ο ξεπεσμένος δερβίσης" στην ΕΛΣ

Το διήγημα του Παπαδιαμάντη "Ο ξεπεσμένος δερβίσης" παρουσιάζεται τη Μ. Τρίτη στην Εθνική Λυρική Σκηνή από τη Φένια Παπαδόδημα και ένα τζαζ κουιντέτο (Παναγιώτης Κωστόπουλος, Ντέιβιντ Λιντς, Γιώργος Παλαμιώτης και Ανδρέας Πολυζωγόπουλος) που αναβιώνει τις ατμόσφαιρες και αποτυπώνει με έναν αυθεντικό, πρωτότυπο και αυτοσχεδιαστικό τρόπο το παιχνίδι των λέξεων, των ήχων, των μελωδιών και των ρυθμών που ο συγγραφέας ανακαλεί χάρη σε μια λεκτική ενορχήστρωση. Λούπες και σύγχρονα ηχητικά τοπία συνυπάρχουν με μια μελωδία που αιωρείται μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Στις 8.30 μ.μ. στην ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ.

Leo at Trianon

Τρεις ημέρες αφιερωμένες στη μνήμη του Λεωνίδα Παπαγεωργίου, ψυχής του Τριανόν, πραγματοποιούνται 1, 2 και 3 Απριλίου στον δικό του αγαπημένο χώρο. Οι εκδηλώσεις που τιτλοφορούνται "Σήμερα έχουμε Φεστιβάλ!", με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, περιλαμβάνουν προβολές, πρεμιέρες, animation, ταινίες για παιδιά και εφήβους, ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους κ.ά. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται μεταξύ άλλων σε συνεργασία με τα Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, Νύχτες Πρεμιέρας, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους κ.ά.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ

Στη Ροτόντα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης φιλοξενεί στις 12 το μεσημέρι στη Ροτόντα τη Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης με το μουσικό θεατρικό αναλόγιο "Κασσιανή". Από τις 10.30 π.μ. στον αρχαιολογικό χώρο του Ανακτόρου του Γαλερίου και στο Πληροφοριακό Κέντρο του Γαλεριανού Ανακτορικού Συγκροτήματος πραγματοποιείται ξενάγηση από την αρχιτέκτονα Φανή Αθανασίου, αναστηλώτρια του ανακτόρου, και τον ξεναγό κ. Ρωμύλο Μαντζούρα. Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση των "Nuit de l' art" με είσοδο ελεύθερη.

Ρετσιτατίβο από τον Λόλεκ

Τις μουσικές που έγραψε για το θέατρο θα θυμηθεί στις 12.30 το μεσημέρι στη Β’ Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας ο Λόλεκ, Κεφαλληνίας 18 στην Κυψέλη.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα - Γιώργου!"

Το Θέατρο Σκιών του Τάσου Κώνστα "Φιγούρες και κούκλες" παρουσιάζει την παράσταση "Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα - Γιώργου!" στις 11.30 π.μ. Θα ακολουθήσει εργαστήρι κατασκευής λαμπάδας. Tριπόδων 30, Πλάκα.

Κινηματογράφος και ψυχιατρική

Στο πλαίσιο του αφιερώματος "Κινηματογράφος και ψυχιατρική" στον κινηματογράφο Λαΐς προβάλλεται στις 12 το μεσημέρι η ταινία "Σημασία έχει ν' αγαπάς". Θα ακολουθήσει συζήτηση με ομιλητές τους Στέλιο Κρασανάκη και Άννα Λυδάκη, Ιεράς Οδού 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134 - 135.

Ταινία στην Τεχνόπολη

Πρώτη παγκόσμια προβολή της ταινίας "Sudamerica: Τα χίλια χρώματα της ζωής - Ένα οδοιπορικό της green project", στην Τεχνόπολη, στο πλαίσιο του 4ου Αφιερώματος στο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ "Με τα μάτια ανοιχτά", στις 6 μ.μ., Πειραιώς 100.

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ

Το "Κουαρτέτο για το τέλος του χρόνου", του Ολιβιέ Μερσιάν, ένας ύμνος στην ελευθερία του πνεύματος, συνδυασμένο με "Το Νο 31328" του Ηλία Βενέζη, αλλά και εδάφια της "Αποκάλυψης", παρουσιάζεται στη συναυλία με τίτλο "Το μηδέν και το άπειρο", στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Συμμετέχουν οι: Απόλλων Γραμματικόπουλος, Ήβη Παπαθανασίου, Κώστας Τζέκος, Κώστας Χάρδας και αφήγηση Θανάσης Κουρλαμπάς. Είσοδος ελεύθερη στις 6.30 μ.μ.

"Το βιβλίο των σπουργιτιών"

Δίγλωσση έκδοση της συλλογής ποιημάτων του Gustavo Bécquer "Το βιβλίο των σπουργιτιών" (Κέδρος), παρουσιάζεται στον Ιανό παράλληλα με το cd "Vertigo" που περιλαμβάνει κύκλο τραγουδιών σε ποίηση του Ισπανού και μουσική Νίκου Χατζηελευθερίου, από τους Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, Δήμητρα Χριστοδούλου, τον Όμηρο Πουλάκη που διαβάζει αποσπάσματα, τον Γιώργο Μονεμβασίτη, τον Μιχάλη Τρανουδάκη και τον Θανάση Δρίτσα. Θα ακολουθήσει ζωντανή παρουσίαση αποσπασμάτων του CD από τους Χριστίνα Πουπάλου και Δημήτρη Βουτσά (τραγούδι), Σωκράτη Σταθουλόπουλο (βιολί), Όσβαλντ Αμιράλη (κοντραμπάσο), Νίκο Χατζηελευθερίου (κιθάρα). Στις 8.00 μ.μ., Σταδίου 24, είσοδος ελεύθερη.

Μ. ΤΡΙΤΗ

Στο Μέγαρο Μουσικής

Με ένα από τα κορυφαία έργα του πιανιστικού ρεπερτορίου του 20ού αιώνα, το "Είκοσι βλέμματα πάνω στο Θείο Βρέφος" του Ολιβιέ Μεσσιάν, συνεχίζεται ο κύκλος Adagio - Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα, στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος. Ερμηνεύουν οι πιανίστες Στέφανος Νάσος και Χρήστος Σακελλαρίδης. Στις 8.30 μ.μ.

Ο Μαρμαρινός και ο Τένεσι Ουίλιαμς

Ελεύθερη συνάντηση - συζήτηση με τον σκηνοθέτη Μιχαήλ Μαρμαρινό και θέμα "Ένα έργο της αμερικανικής μυθολογίας σε μια ελληνική πόλη του μύθου: ‘Ένα τραμ με το όνομα πόθος’ του Τενεσί Ουίλιαμς" διοργανώνει το New York University in Athens 7.30 μ.μ. Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας 38.

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ

Στο Βρυσάκι

Μια ανθολογία σονέτων του Σαίξπηρ με θέμα τον έρωτα και τον θάνατο, πλαισιωμένων με σύγχρονες μπαλάντες από Pink Floyd, Doors, Archive, Eurhythmics, Radiohead, Nirvana, REM, Nick Cave, παρουσιάζουν οι Dead Poets στο Βρυσάκι, απόψε και αύριο στις 9.15 μ.μ., Βρυσακίου 17, Μοναστηράκι.

Μ. ΠΕΜΠΤΗ

Ξενάγηση στο Φετιχιέ Τζαμί

Με αφορμή τη διοργάνωση της έκθεσης "ΑΔΡΙΑΝΩΙ ΣΩΤΗΡΙ ΚΑΙ ΚΤΙΣΤΗΙ", η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών προσφέρει δωρεάν ξενάγηση στο Φετιχιέ Τζαμί, στη Ρωμαϊκή Αγορά, 11.00 - 12.00 μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL