Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.6°C
2 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
2 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.1°C13.8°C
0 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.1°C10.9°C
3 BF 93%
Προς ανάκληση της άδειας της ΑΕΠΙ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προς ανάκληση της άδειας της ΑΕΠΙ

Πόλυ Κρημνιώτη

Στη δημιουργία νέας υπηρεσίας εντός του ΟΠΙ με αυτοτελή όμως νομική υπόσταση προχωρά το υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κενό που θα δημιουργηθεί στην περίπτωση ανάκλησης της άδειας της ΑΕΠΙ, η οποία θεωρείται βέβαιη, για την έκτακτη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων.

Για το σχέδιο της νομοθετικής ρύθμισης που θα κατατεθεί αύριο Πέμπτη στη Βουλή ενημέρωσε την Τρίτη η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου τους εκπροσώπους των τεσσάρων σωματείων δημιουργών, Ασμα 450+, ΣΩΜΣΕ, Μέτρον και "Υπέρβαση", της ένωσης εκδοτών και του σωματείου εργαζομένων της ΑΕΠΙ, στη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε, αργά το απόγευμα, στην οδό Μπουμπουλίνας.

Το υπουργείο φέρεται αποφασισμένο να ανακαλέσει την άδεια της ΑΕΠΙ, καθώς μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και την άσκηση ποινικής δίωξης για 7 κακουργήματα στην οικογένεια Ξανθόπουλου και μέλη του ΔΣ της ΑΕΠΙ, είναι εμφανές πλέον ότι η αμαρτωλή εταιρεία δεν μπορεί να εξυγειανθεί ενώ σημειώνονται σοβαρές δεισλειτουργίες στης είσπραξη των δικαιωμάτων. Η λειτουργία της  μεταβατικής υπηρεσίας, όπως έγινε σαφές απ' όλες τις πλευρές, δεν θα υπερβεί τα δύο χρόνια, προκειμένου οι δημιουργοί και οι εκδότες να προχωρήσουν άμεσα στη δημιουργία νέου υγιούς φορέα. Οι τελευταίοι ζήτησαν από την υπουργό να τους γνωστοποιήσει την τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί στο Νόμο για τα Πνευματικά δικαιώματα, προκειμένου να κάνουν και από πλευράς τους τυχόν παρατηρήσεις.

Στη συνάντηση, συμμετείχαν επίσης ο διευθυντής του Γραφείου της υπουργού Βαγγέλης Πολίτης και η Προσωρινή Επίτροπος Μαρία Βλάχου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL