Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.6°C19.1°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.6°C15.0°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 67%
Η ατζέντα της εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της εβδομάδας

Τakim

«Γιατί γλυκό μου sweetheart?»

Έξι κορυφαίοι δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μουσικής που αποτελούν το δυναμικό συγκρότημα των Τakim επανέρχονται με μια νέα μουσική παράσταση στο Gazarte, από την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου και για όλες τις Τετάρτες του Μαρτίου. Ένα γοητευτικό αφιέρωμα στη μουσική παράδοση των Ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ, που επιμελείται και παρουσιάζει επί σκηνής ο Λάμπρος Λιάβας. Οι Τakim, μαζί με τους τραγουδιστές Γιάννη Νιάρχο και Κατερίνα Τζιβίλογλου, ζωντανεύουν το Καφέ-Αμάν Αμέρικα, το μουσικό έπος του Απόδημου Ελληνισμού. Επίτιμοι καλεσμένοι είναι ο «πατριάρχης» του ελληνικού λαϊκού κλαρίνου Πετρο-Λούκας Χαλκιάς καθώς και ο σπουδαίος δεξιοτέχνης στο μπουζούκι Νίκος Τατασόπουλος. Βουτάδων 34, Γκάζι, στις 9 μ.μ.

Σωτήρης Σόρογκας στο Τελλόγλειο

Ζωγραφική και ποίηση συνομιλούν στη μεγάλη έκθεση «Σωτήρης Σόρογκας: Κατά βάθος είναι ζήτημα φωτός», που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 1 Μαρτίου, στις 7.30 μ.μ., στο Τελλόγλειο Ίδρυμα και πλαισιώνεται από κύκλο παράλληλων εκδηλώσεων με σημαντικούς ποιητές και διανοούμενους. Στην έκθεση παρουσιάζονται περίπου 90 έργα από όλες τις περιόδους της εικαστικής διαδρομής του σημαντικού καλλιτέχνη. Ο βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών δημιουργός, ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ, που διδάχθηκε τη ζωγραφική από τον Γιάννη Μόραλη, παρουσίασε έργα του σε πολυάριθμες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και εκπροσώπησε την Ελλάδα σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

«Κάζιμιρ και Καρολίνα»

Το έργο του Έντεν φον Χόρβατ «Κάζιμιρ και Καρολίνα» θα παρουσιαστεί σε όλους τους χώρους του κτηριακού συγκροτήματος του Bios στην οδό Πειραιώς από την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά. Ένα εμβληματικό έργο για την κρίση, τόσο την οικονομική όσο και την πολιτική, την κοινωνική και την υπαρξιακή, που εκτυλίσσεται μέσα σε ένα και μόνο βράδυ, σε 117 κινηματογραφικού τύπου σκηνές, διατρέχοντας τις ζωές μιας ομάδας νέων ανθρώπων, που θεωρητικά θα έπρεπε να βρίσκονται στη βιολογική και δημιουργική ακμή τους, αλλά στην πραγματικότητα οδεύουν ολοταχώς προς την παρακμή και τον όλεθρο. Με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Οι θεατές με το εισιτήριό τους θα μπορούν να καταναλώνουν παγωτό της μηχανής, λουκάνικα, μπίρα και ψητό κοτόπουλο. Στις 8.30 μ.μ.

Καρυωτάκης στο ΚΠΣΙΝ

Στις Παραβάσεις, τη σειρά θεατρικών αναλογίων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσιάζεται αφιέρωμα στον Κώστα Καρυωτάκη μέσα από τα ποιήματα, τα πεζά και τις επιστολές του, σε σκηνοθετική επιμέλεια της Έφης Θεοδώρου, μουσική Διονύση Μαλλούχου και τους ηθοποιούς Νίκο Κουρή και Εύη Σαουλίδου. Στον Φάρο, στις 5 μ.μ.

Κουμεντάκης στο Κεφαλληνίας

O Κωνσταντίνος Ράπτης παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Αθήνα το έργο του Γιώργου Κουμεντάκη «Υπερυψωμένο Ισόγειο» στη Β' Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας, στις 12.30 το μεσημέρι. Κεφαλληνίας 18.

«Κινηματογράφος και Ψυχιατρική»

Η δεύτερη ταινία του αφιερώματος «Κινηματογράφος και Ψυχιατρική» "Λολίτα", σε σκηνοθεσία Stanley Kubrick, προβάλλεται στις 12 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Συζητούν οι: Αργυρώ Κυριαζή και Μάνια Παπαδημητρίου.

Ο Πάολο Κονιέτι στο Megaron Plus

Tον συγγραφέα Πάολο Κονιέτι, νικητή του Premio Strega, υποδέχεται το Μέγαρο στις 7 το βράδυ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Megaron Plus. Τον φημισμένο συγγραφέα συστήνει στο κοινό η Άννα Παπασταύρου, μεταφράστρια στα ελληνικά του βραβευμένου μυθιστορήματός του «Τα οχτώ βουνά». Στη συνέχεια ο Πάολο Κονιέτι θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του. Η είσοδος είναι ελεύθερη, με δελτία προτεραιότητας.

«Στέλλα κοιμήσου»

Συνάντηση - συζήτηση με θέμα το θεατρικό έργο, την παράσταση και την κυκλοφορία του βιβλίου "Στέλλα κοιμήσου" του Γιάννη Οικονομίδη οργανώνεται στο Τριανόν με τους Μαρία Χατζηανδρέου, Δημήτρη Καβαλλιέρο, Ζυράννα Ζατέλη και τον σκηνοθέτη. Συντονίζει η Ελίζα Νικολοπούλου.

«Σαλός Θεού»

Εκδήλωση προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη, με αφορμή το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη "Σαλός Θεού. Ο μυστικός Μίκης", θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 7 μ.μ.

Ο δίσκος της Αρλέτας

Η παρουσίαση του δίσκου της Αρλέτας «Η γιαγιά μου μαγειρεύει όνειρα τηγανητά» πραγματοποιείται στο Public Συντάγματος, με ομιλητές τους Ιάσονα Τριανταφυλλίδη, Γιώργο Τσάμπρα, Γιώργη Χριστοδούλου, Μαργαρίτα Μυτιληναίου, Λάκη Παπαδόπουλο και Sunny Μπαλτζή. Τραγούδια θα ερμηνεύσουν πολλοί τραγουδιστές. Είσοδος με προσκλήσεις. Στις 8.30 μ.μ.

...από την ύλη των ονείρων...

Συναυλία του ContraVento Quintet στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με το έργο Νανούρισμα για βιολί και πιάνο του Αιμίλιου Ριάδη, καθώς και δύο άγνωστα κουιντέτα: το Κουιντέτο έργο 16 σε ντο ελάσσονα του Γερμανού Hermann Goetz και το Κουιντέτο έργο 3 σε μι ελάσσονα του Αυστριακού Josef Labor. Στις 9 μ.μ.

«Δε σε ξέχασα ποτέ»

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Δε σε ξέχασα ποτέ» του Λέοντα Α. Ναρ, παραγωγής Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, στις 8 μ.μ., σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα.

Βλαβιανός - Δεληβοριάς

Ο Χάρης Βλαβιανός συναντά τον Άγγελο Δεληβοριά στο Public Συντάγματος, στις 7 μ.μ.

Έρση Σωτηροπούλου

Η συγγραφέας Έρση Σωτηροπούλου συζητά με τον Νίκο Θρασυβούλου στον Ιανό, Σταδίου 24, στις 8.30 μ.μ.

Ποιητική συλλογή της Γιώγιας Σιώκου

Η ποιητική συλλογή της Γιώγιας Σιώκου «Στα δένδρα μιλώ με τ' όνομά τους» (εκδ. Ωκεανός ) παρουσιάζεται στη Στοά του Βιβλίου και στην Αίθουσα Λόγου (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου) από τους Κώστα Γεωργουσόπουλο, Χρίστο Αλεξίου, Ελένη Κεκροπούλου, Νίκο Κυριαζή. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι Τζένη Καλλέργη και Αντωνία Γιαννούλη, ενώ θα πλαισιώσει μουσικά την εκδήλωση η Καλλιόπη Βέττα. Στις 7.30 μ.μ.

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο τσελίστας, λυράρης, αυτοσχεδιαστής και συνθέτης Γιώργος Καλούδης δίνει ρεσιτάλ με τίτλο «Innovating Tradition», ερμηνεύοντας συνθέσεις δικές του και του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Στο Υποσκήνιο Β' της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη, στις 9 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL