Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Η αζτέντα της εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η αζτέντα της εβδομάδας

"Εγώ δεν είμαι ποιητής"

Γνωστός δικηγόρος, που διετέλεσε πρόεδρος του ΔΣΑ αλλά και υπουργός Δικαιοσύνης, ο Αντώνης Ρουπακιώτης εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή με τον τίτλο “Εγώ δεν είμαι ποιητής” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Θεμέλιο”. Το βιβλίο θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα στην Αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου “Παρνασσός”, στην πλατεία του Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Κώστας Γεωργουσόπουλος και Παντελής Μπουκάλας. Θα συντονίσει ο Γιώργος Βότσης. Ποιήματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Ηλίας Λογοθέτης, Μάνια Παπαδημητρίου και ο ίδιος ο Αντώνης Ρουπακιώτης.

Οι αντισυμβατικοί Gilbert & George στην Αθήνα

Έχοντας δημιουργήσει μια απόλυτα ιδιωματική και αναγνωρίσιμη εικαστική γλώσσα, σκληρή, ποιητική και συγκινησιακά φορτισμένη, που πολλοί αποκαλούν πρωτόγονη Αντι-Τέχνη, όπου η τάξη και η τρέλα βρίσκονται σε διαρκή ένταση μεταξύ τους, το τρομερό δίδυμο Gilbert & George έρχονται στην Αθήνα για να παρουσιάσουν, την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου στη γκαλερί Bernier/Eliades, Επταχάλκου 11 στο Θησείο, τη νέα σειρά έργων τους. Μια ημέρα νωρίτερα, την Τετάρτη, θα βρεθούν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να συνομιλήσουν με τον Βρετανό συγγραφέα Michael Bracewell στις 7.30 μ.μ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία.

"Το τέλος του φιλελευθερισμού;" στο Megaron Plus

Τον κύκλο διαλέξεων «Θεωρία στο Μέγαρο: φιλοσοφία, κριτική, ιστορία» του Μegaron Plus εγκαινιάζει την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. ο Αιμίλιος Αυγουλέας, καθηγητής Διεθνούς Τραπεζικού Δικαίου και Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, ο οποίος θα παρουσιάσει την ομιλία με θέμα «Το τέλος του φιλελευθερισμού;». Η διάλεξη πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών Επιστημών του Κολεγίου Μπέρκμπεκ. Την επιμέλεια του κύκλου έχει ο Κώστας Δουζίνας, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο Νικόλαος Θεοχαράκης, αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας και Ιστορίας της Οικονομικής Σκέψης (ΕΚΠΑ- Τμήμα Οικονομικών Επιστημών). Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας που θα διανέμονται από τις 5:30 μ.μ.

Παράταση παραστάσεων

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε, η ομάδα θεάτρου C.For Circus παρουσιάζει απόψε και αύριο την παράσταση “ГЛУМ” (Γκλουμ) βασισμένη στο «Ημερολόγιο ενός απατεώνα» του Αλεξάντρ Οστρόφσκι στο Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, στο Γκάζι στις 8 μ.μ.

Ο Ίων στο Άλφα Ιδέα

Πρεμιέρα στο Θέατρο Άλφα/Ιδέα, για τον Ίωνα, σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη, με τους Κων/νο Μπιμπή και Δήμητρα Χατούπη. Στα κρουστά ο Νίκος Τουλιάτος. Πατησίων και Στουρνάρη, στις 8 μ.μ.

“Αγαμέμνονας” στο “Θησείο”

Η παράσταση "Αγαμέμνονας" των Κωνσταντίνου Χατζή και Γιώργου Κουμεντάκη, με τους Λήδα Πρωτοψάλτη και Γιώργο Παπαπαύλου παρουσιάζεται στο “Θησείο” στις 8.30 μ.μ.

“Αλλοτινές μου εποχές” στου Γαβριηλίδη

Ένα αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου με τίτλο “Αλλοτινές μου εποχές” πραγματοποιείται στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Γαβριηλίδης, με τραγούδια της που άφησαν εποχή. Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι, στις 9.30 μ.μ. Είσοδος 5 ευρώ.

Ο Κων/νος Δασκαλάκης του Μ.Ι.Τ

Ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης συζητά με τον Μάκη Προβατά και τον Γιάννη Μπασκόζο για την Τεχνητή Νοημοσύνη, στο Public Café Συντάγματος στις 9 μ.μ.

Τα ποιήματα του Τίτου Πατρίκιου

Τα ποιήματα του Τίτου Πατρίκιου που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κίχλη, παρουσιάζονται στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone από τον Γιάννη Μπασκόζο, που θα συνομιλήσει με τον ποιητή. Σκουφά 64 στις 7 μ.μ.

Ρεσιτάλ πιάνου στο Μέγαρο

Ρεσιτάλ πιάνου της Ντιάνας Βρανούση, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, σε έργα των Camille-Marie Stamaty - Κάμιλλο Σταμάτη και Mario Foscarina Damaschinó - Μαριώ Φωσκαρίνα Δαμασκηνού, στις 8.30 μ.μ.

“Τα μυστήρια του Ιερώνυμου Μπος”

Στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης / Μουσείο Κατσίγρα, στη Λάρισα, προβάλλεται στις 8 το βράδυ η ταινία “Τα μυστήρια του Ιερώνυμου Μπος”, στο πλαίσιο του προγράμματος "Το Σινεμά των Εικαστικών: Αγωνία και Έκσταση".

Συζητώντας με τον Γιάννη Αδαμάκο

Το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος συνεχίζει τη σειρά διαλόγων μεταξύ διακεκριμένων Ελλήνων ζωγράφων, με προσκεκλημένο τον Γιάννη Αδαμάκο, με τον οποίο συζητά η Μαίρη Αδαμοπούλου, στις 8 μ.μ., Αμερικής 3.

Ο Μαγιακόφσκι στην Casa Bianca

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει τη δράση «H ιστορία του του Β. Μ. - ενός ανθρώπου με κίτρινη μπλούζα» σε σκηνοθεσία Ελεάνας Τσίχλη, στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, Casa Bianca, στις 8 μ.μ.

"Η Άλγεβρα στη λογική του Αριστοτέλη"

Εκδήλωση με θέμα "George Boole: Η Άλγεβρα στη Λογική του Αριστοτέλη", οργανώνεται από την ομάδα Θαλής + Φίλοι στο Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης - Πνευματικό Κέντρο Δ. Αθηναίων, Ακαδημίας 50, στις 7 μ.μ. με ομιλητή τον Ηλία Ανδριανό.

Στο πατάρι του Gutenberg

Κάθε Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στο πατάρι των εκδόσεων Gutenberg πραγματοποιούνται συναντήσεις με αφορμή σημαντικά βιβλία. Αυτό το Σάββατο, με αφορμή το βιβλίο του J.M. Machado de Assis “Ρεαλιστική Τριλογία και Ελένα", θα γίνει συζήτηση με τους Μαρία Παπαδήμα και Νίκο Πρατσίνη.

Η ΚΟΑ στο Αγρίνιο

Ο Λεωνίδας Καβάκος συμπράττει με την ΚΟΑ στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου για τις ανάγκες τοπικών φιλανθρωπικών σκοπών. Στις 8.30 μ.μ.

Η Παλόμα Πεδρέρο στο Αργώ

Η Ισπανίδα θεατρική συγγραφέας Παλόμα Πεδρέρο θα παραστεί στην επίσημη πρεμιέρα του έργου της «Το Κάλεσμα της Λορίν» που ανεβαίνει από το Χοροθέατρο Λυδία Λίθος στο Small Argo full of Art, Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο. Στις 9 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL