Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

“Λήθη” και συζήτηση με Δημητριάδη

Ο υπαρξιακός μονόλογος του Δημήτρη Δημητριάδη “Λήθη” παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου τη Μαριάννα Δημητρίου στην ερμηνεία, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Πορεία. Μετά το τέλος της αποψινής πρεμιέρας θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τον συγγραφέα, τον σκηνοθέτη και την ηθοποιό στον επάνω χώρο του θεάτρου με τη συμμετοχή κοινού. Οδός Τρικόρφων 3, στις 9 μ.μ.

Για τον Πικάσο στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Η έκτη εκδήλωση του κύκλου «Λέξεις επί σκηνής» στο Γαλλικό Ινστιτούτο είναι αφιερωμένη στον ιδιαίτερο σύνδεσμο του μεγάλου ζωγράφου Πάμπλο Πικάσο με τους ποιητές του καιρού του. Τη βραδιά θα συντονίσει ο εκδότης Σταύρος Πετσόπουλος, ενώ θα συζητήσουν για το φιλολογικό έργο του Picasso ο Didier Ottinger, αναπληρωτής διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Centre Pompidou, και ο Ντένης Ζαχαρόπουλος, διευθυντής της Δημοτικής Πινακοθήκης της Πόλης των Αθηνών. Θα ακουστούν αποσπάσματα από τα γραπτά του. Σίνα 31, στις 7 μ.μ.

Το Ανάκτορο των Αιγών

Ομιλία με θέμα "Το ανάκτορο των Αιγών: ένα αρχετυπικό οικοδόμημα" πραγματοποιεί η διευθύντρια του μουσείου και προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη στο Ινστιτούτο της Δανίας αναφορικά με το έργο της τεκμηρίωσης, συντήρησης, αναστύλωσης και ανάδειξης του ανακτόρου. Χαιρεφώντος 14, στις 7 μ.μ.

Ο Χριστόφορος Λιοντάκης συζητά για τον “Ξένο”

“Και με φως και με θάνατο" είναι ο τίτλος του θέματος στο οποίο θα συμμετάσχει ο ποιητής Χριστόφορος Λιοντάκης μετά την αποψινή παράσταση του “Ξένου” του Καμύ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τσιάμη, στο Από Μηχανής Θέατρο της οδού Ακαδήμου 13 στο Μεταξουργείο στις 9 μ.μ.

Διάλεξη για την Πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης

Διάλεξη με θέμα “Η Πυρκαγιά του 1917 στη Θεσσαλονίκη” πραγματοποιείται στη Βίλα Καπαντζή - Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης στη Θεσσαλονίκη. Για το θέμα θα μιλήσουν οι Βασίλης Κ. Γούναρης καθηγητής της Ιστορίας των Νεοτέρων Χρόνων στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Χεκίμογλου, δρ οικονομολόγος, έφορος του Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης, και δρ Ρόντερικ Μπέιλι από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η διάλεξη δίνεται στο πλαίσιο της έκθεσης “Το τέλος της παλιάς μας πόλης. Θεσσαλονίκη 1870-1917” που παρουσιάζεται στη Βίλα Καπαντζή μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου. Βασιλίσσης Όλγας 108, στις 7 μ.μ.

Στο Φίλιον

Η ποιητική συλλογή της Αντρέα Δημητρίου “The inconsolable clock” παρουσιάζεται στο καφέ Φίλιον (Σκουφά 34, Κολωνάκι). Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο επιτετραμμένος της πρεσβείας της Αυστραλίας Andrea Biggi. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Κώστας Ζουράρις, υφυπουργός Παιδείας, πολιτειολόγος Πανεπιστήμιο Παρίσι VIII, ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, ποιητής, δοκιμιογράφος, διευθυντής του περιοδικού «Νέα Ευθύνη», και ο Σταύρος Χαραλάμπους, επίτιμος σύμβουλος Επικρατείας, συγγραφέας. Ποιήματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Γιάννης Βούρος. Στις 8 μ.μ.

Η “Σοφία” κάθε Τρίτη στην Οικία Κατακουζηνού

Ο μονόλογος “Σοφία ” του Ιγνάθιο Γκαρθία Μάι με τον Φαίδωνα Καστρή, σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Παπαδόπουλου, συνεχίζει τις παραστάσεις του στην Οικία Κατακουζηνού, Λ. Αμαλίας 4, για όλες τις Τρίτες του Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ.

Βιβλίο για τον Καζαντζίδη

Το βιβλίο του Γιώργου Λιάνη “Στέλιος Καζαντζίδης, η φωνή, η ψυχή, η ζωή του" (εκδόσεις Άγκυρα) παρουσιάζεται από τον συγγραφέα, τον ποιητή Γιώργο Κακουλίδη, τον μαέστρο Μανώλη Καραντίνη, την τραγουδίστρια Ηρώ Σαΐα και τον τραγουδιστή Χρήστο Μάστορα, στον Πολυχώρο Άγκυρα, Σόλωνος 124 & Εμμ. Μπενάκη, στις 12.30 μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL