Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
Η Ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Ατζέντα της ημέρας

Ο "Ορφέας" στο Μέγαρο Μουσική

Επανάσταση - Τέχνη - Ουτοπία

Δεύτερη ημέρα της τριήμερης πολυσυλλεκτικής δράσης του παραρτήματος Ελλάδας του Ιδρύματος Ρόζα Λουξεμπουργκ με δύο συζητήσεις για την τέχνη, η πρώτη με τους Ηρώ Μανδηλαρά, Σπύρο Ποταμιά, Μαρία Τσαντσάνογλου και Πηνελόπη Πετσίνη στις 5 και η δεύτερη με τους Σταύρο Αλιφραγκή, Έλλη Παπαγρηγορίου, Συραγώ Τσιάρα, Γιώργο Χαρβαλιά και Κύριλλο Σαρρή στις 7 μ.μ. στο κτήριο της ΑΣΚΤ στην Πατησίων.

Η όπερα του Κλαούντιο Μοντεβέρντι «Ορφέας», σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου, σε μια παράσταση διαφορετική στο Μέγαρο Μουσικής. Το σύνολο παλαιάς μουσικής Latinitas Nostra υπό τη διεύθυνση του Μάρκελλου Χρυσικόπουλου, με τον συνθέτη Πάνο Ηλιόπουλο να παρεμβαίνει ζωντανά στο ακρόαμα και πρωταγωνιστές τους Juan Sancho, Σαβίνα Γιαννάτου κ.ά. Στις 8 μ.μ.

Για την αρχαία ελληνική μουσική

Στο πλαίσιο του κύκλου συναντήσεων για την αρχαία ελληνική μουσική διάλεξη του μουσικολόγου και συνθέτη Αντώνιου Αντωνόπουλου για το θεωρητικό υπόβαθρό της Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων στην Πλάκα. Στις 11 π.μ.

«Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης»

Όπως κάθε Σάββατο και Κυριακή, προβολή της ταινίας της Μαργαρίτας Μαντά «Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης» με θέμα τη ζωή και το έργο της Άλκης Ζέη. Ακολουθεί συζήτηση αμφοτέρων με το κοινό. Στον κινηματογράφο Δαναός, στις 3.30 μ.μ.

Γιώργος Μήλλας

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Μήλλα «Αδιέξοδη πορεία» (εκδόσεις Θεμέλιο), στην οποία θα μιλήσουν ο οικονομολόγος Στέλιος Παππάς, η δημοσιογράφος Πόλυ Κρημνιώτη και η εκδότρια Άννα Μαλικιώση στο βιβλιοπωλείο του Θεμέλιου (Σόλωνος 84). Στις 12 μ.

Στο πατάρι του Gutenberg

Στο πλαίσιο του εβδομαδιαίου κύκλου «Στο πατάρι του Gutenberg» η Αθηνά Ανδρουτσοπούλου παρουσιάζει το βιβλίο της «Η αθώα γλώσσα των ονείρων μας» στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων (Διδότου 37).

Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Ξενάγηση στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη (Π. Τσαλδάρη 185 - 187). Στις 6 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL