Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Για τσέλα και γκάμπες

Στο πλαίσιο του κύκλου «Για τσέλα και γκάμπες», η βιολοντσελίστρια Λουκία Λουλάκη και ο πιανίστας Γιώργος Φράγκος σε τρεις σονάτες για τσέλο και πιάνο των Μπετόβεν, Μπραμς και Σοπέν στο Μέγαρο Μουσικής. Στις 8.30 μ.μ.

«Η ωραία κοιμωμένη»

Πρεμιέρα του μπαλέτου του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι «Η ωραία κοιμωμένη» σε χορογραφία Πόντους Λίντμπεργκ και υπό την εναλλάξ διεύθυνση των Ανδρέα Τσελίκα και Ηλία Βουδούρη, της νέας παραγωγής της ΕΛΣ που θα παίζεται μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου στο ΚΠΙΣΝ. Στις 9 μ.μ.

Πρεμιέρα του έργου του Βίτολντ Γκομπρόβιτς «Οπερέτα» σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου, που θα παίζεται στη Νέα Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» του Εθνικού Θεάτρου. Στις 8 μ.μ.

Πρεμιέρα του έργου του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι «Δαιμονισμένοι» σε σκηνοθεσία Κονσταντίν Μπογκομόλοφ, που θα παίζεται στην Στέγη Ιδρύματος Ωνάση μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου. Στις 8 μ.μ.

Για τα σεμινάρια γραφής του Βασίλη Αλεξάκη

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βασίλη Αλεξάκη «Τηρουμένων των αναλογιών / Σεμινάριο δημιουργικής γραφής» (εκδόσεις Πλέθρον) που έχει ως θέμα του τα περυσινά του σεμινάρια δημιουργικής γραφής στο «ΚΕΤ» και φυσικά πραγματοποιείται επίσης στο «ΚΕΤ». Στις 8 μ.μ.

«Η Αγριόπαπια»

Πρεμιέρα του έργου του Ερίκου Ίψεν «Η Αγριόπαπια» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου στο θέατρο «Πορεία At Victoria». Στις 7 μ.μ.

«Ο γάμος της Μαρίας Μπράουν»

Πρεμιέρα της θεατρικής μεταφοράς της ταινίας του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ «Ο γάμος της Μαρίας Μπράουν»» σε μετάφραση, προσαρμογή και σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύου στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής». Στις 8 μ.μ.

«Μαράν Αθά»

Επετειακή παράσταση για τα πέντε χρόνια από το ανέβασμα του «Μαράν Αθά» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη και με ένα υποκριτικό ρεσιτάλ από την Γιασεμί Κηλαηδόνη στο θέατρο «Μεταξουργείο». Στις 8 μ.μ.

Stand Up Comedy

Ο Δημήτρης Δημόπουλος στην παράσταση «Ανθολόγιο - 20 χρόνια stand-up comedy» στο «Passport Κεραμεικός». Στις 9 μ.μ.

Ιστορική μελέτη και λογοτεχνικό έργο για την Αντίσταση

Τελετή απονομής των βραβείων διαγωνισμού συγγραφής ιστορικής μελέτης και λογοτεχνικού έργου που αφορά την Εθνική Αντίσταση 1941-44, τον οποίο διοργάνωσε το Ίδρυμα Βασιλικής και Όλγας Σταυροπούλου στο κτήριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο Θησείο. Στις 6.30 μ.μ.

«Γυναίκες στην οικονομία»

Παρουσίαση του βιβλίου της καθηγήτριας στο Πάντειο πανεπιστήμιο Αντιγόνης Λυμπεράκη «Γυναίκες στην οικονομία» (εκδόσεις Παπαδόπουλος), στην οποία θα μιλήσουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η επιχειρηματίας Κάλλια Καμπουρίδου και η συγγραφέας, με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Ξένια Κουναλάκη, στον πολυχώρο "Ιανός". Στις 6 μ.μ.

Νίκος Ξένος

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Ξένιου «Το κυνήγι του βασιλιά Ματθία», στην οποία θα μιλήσουν ο ποιητής Γιώργος Βέης, ο συγγραφέας Στέφανος Ξενάριος και ο κριτικός λογοτεχνίας Αριστοτέλης Σαΐνης, στο βιβλιοπωλείο «Επί Λέξει» (Ακαδημίας 32 & Λυκαβηττού). Στις 7.30 μ.μ.

Γεωργία Τριανταφυλλίδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Γεωργίας Τριανταφυλλίδου «Δανεικά αγύριστα» (εκδόσεις Κίχλη), στην οποία θα μιλήσουν η ποιήτρια Δήμητρα Χριστοδούλου, ο Κώστας Κουτσουρέλης και η συγγραφέας, στο βιβλιοπωλείο «Ο μωβ σκίουρος» (Αγίου Γεωργίου Καρύτση 4). Στις 8 μ.μ.

Για την παιδική ελευθερία της έκφρασης

Ημερίδα για το δικαίωμα των παιδιών στην ελευθερία της έκφρασης στον κινηματογράφο Αλκυονίς. Από τις 4 μ.μ. μέχρι τις 8 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL