Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

«Balkan Project»

Έργα έξι σημαντικών συνθέτιδων (Darija Andovska, Zeynep Gedizlioğlu, Milica Djordjević, Diana Rotaru, Alexandra Karastoyanova και Λίνα Τόνια) από τα Βαλκάνια, που φέρνουν στο προσκήνιο τη σύγχρονη γυναικεία μουσική γραφή, θα παρουσιάσει το Ergon Ensemble, με τη σύμπραξη της σοπράνο Αρτέμιδος Μπόγρη και υπό την διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη, στο Μέγαρο Μουσικής. Στις 8.30 μ.μ.

Φοίβος Δεληβοριάς

Ο Φοίβος Δεληβοριάς βάζει «Μια τάξη στο χάος», τουλάχιστον για ένα βράδυ και στο Upstairs του Passport Κεραμεικός! Στις 10 μ.μ.

Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο

Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων σε ένα αφιέρωμα σε τραγούδια με στίχους του σπουδαίου Νίκου Γκάτσου, στον Δημοτικό Πολυχώρο Άννα και Μαρία Καλουτά. Στις 8 μ.μ.

Βραδιά αυτοσχεδιασμού

Μία φορά τον μήνα ο σημαντικός μουσικός της αυτοσχεδιαστικής και πειραματικής σκηνής Ιλάν Μανουάχ θα προσκαλεί φίλους και ανάλογους ομότεχνούς του στο ΚΕΤ, ξεκινώντας με τους Δημήτρη Καμαρωτό, Αντώνη Σταυρινό και Δημήτρη Κλωνή. Στις 9 μ.μ.

«Ο Γλάρος»

Πρεμιέρα του κλασικού έργου του Άντον Τσέχοφ «Ο Γλάρος», σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Στις 8.30 μ.μ.

«Περιμένοντας τον Γκοντό»

Πρεμιέρα του εμβληματικού για το θέατρο του παραλόγου έργου του Σάμιουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό», σε σκηνοθετική επιμέλεια Νέλλης Καρρά, το οποίο θα παίζεται κάθε Τετάρτη στο Θέατρο Skrow στο Παγκράτι. Στις 9.30 μ.μ.

Για τον Αλέκο Παναγούλη

Παρουσίαση του βιβλίου του Denis Langlois «Αλέξανδρος Παναγούλης - Το αίμα της Ελλάδας» (εκδόσεις Παπαζήση), για το οποίο θα μιλήσουν οι Βασίλης Βασιλικός, Κώστας Μαρδάς και Αλέξανδρος Παπαζήσης, με συντονιστή τον Βασίλη Καββαθά, στο κτήριο του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός. Στις 7 μ.μ.

Μάνος Ελευθερίου

Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας του δημότη», η Δημοτική Ενότητα Διονύσου διοργανώνει παρουσίαση του μυθιστορήματος του Μάνου Ελευθερίου «Φαρμακείον εκστρατείας», για το οποίο θα μιλήσουν ο πρόεδρος της δημοτικής χορωδίας “Σεμέλη” Ανδρέας Καφαντόγιας και η ποιήτρια και οικονομολόγος Τζίνα Ξυνογιαννακοπούλου, ενώ ο Γιάννης Μαθές θα ερμηνεύσει με συνοδεία πιάνου τραγούδια σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου, στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Διονύσου (Πλαστήρα 30). Στις 7.30 μ.μ.

Γιώργος Ζιάκας

Παρουσίαση του λευκώματος «Γιώργος Ζιάκας - Κινηματογράφος, Θέατρο, Ζωγραφική» (εκδόσεις Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα), για το οποίο θα μιλήσουν οι Νένα Μεντή, Βασίλης Παπαβασιλείου και Μιχάλης Χριστοδουλίδης, στον πολιτιστικό χώρο «Κανάρη 4», στο Κολωνάκι. Στις 7 μ.μ.

Σπύρος Γιανναράς

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σπύρου Γιανναρά «Τη μέρα που θα σηκωνόμουν να χορέψω» (εκδόσεις Άγρα), για το οποίο θα μιλήσουν οι κριτικοί λογοτεχνίας Τίνα Μανδηλαρά, Κώστας Καλημέρης και Αριστοτέλης Σαΐνης, στο Λεξικοπωλείο (Στασινού 13). Στις 7.30 μ.μ.

Τατιάνα Αβέρωφ

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τατιάνας Αβέρωφ «Έγκλημα στον Παράδεισο» (εκδόσεις Μεταίχμιο), για το οποίο θα μιλήσουν η Λένα Διβάνη, ο Σταύρος Θεοδωράκης και η συγγραφέας και μεταφράστρια Χίλντα Παπαδημητρίου, στο κατάστημα Public του Συντάγματος. Στις 5 μ.μ.

Η Ιστορία της Θεσσαλονίκης στη ζωγραφική

Εγκαίνια της έκθεσης «Το τέλος της παλιάς μας πόλης - Θεσσαλονίκη 1870 - 1917» στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΜΙΕΤ (Βίλα Καπαντζή, Βασιλίσσης Όλγας 108). Στις 8 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL