Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Τζο Νέσμπο

Τζο Νέσμπο

Ο Νορβηγός συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Τζο Νέσμπο, γνωστός για την σειρά βιβλίων του με κεντρικό ήρωα τον ντετέκτιβ Χάρι Χόλε, ο οποίος φέτος συμπληρώνει είκοσι χρόνια λογοτεχνικής παρουσίας, θα μιλήσει και θα συζητήσει με το κοινό για το έργο του στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Στις 7 μ.μ.

Τίτος Πατρίκιος

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ο δικός μας άλλος» ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος θα συνομιλήσει για το σύνολο του έργου του και το πώς αυτό συνδιαλέγεται με την εποχή, την Ιστορία και την κοινωνία με τους δημοσιογράφους Γιάννη Μπασκόζο και Μάκη Προβατά στο Public του Συντάγματος. Στις 9 μ.μ.

Με αφορμή την ποίηση της Κικής Δημουλά

Η πιανίστρια και συνθέτης Σοφία Καραγιάννη δημιουργεί επάνω στην ποίηση της Κικής Δημουλά και σκηνοθετεί τη μουσικοθεατρική παράσταση «Πέρασα...» με τη Γιώτα Φέστα, την οποία θα συνοδεύει πενταμελές σύνολο μουσικών (πιάνο, σαξόφωνο, κλαρινέτο, βιολί και κοντραμπάσο) και η οποία θα παίζεται Δευτέρα και Τρίτη μέχρι 31 Οκτωβρίου στο θέατρο «Τζένη Καρέζη». Στις 9 μ.μ.

Κινηματογράφος επιστημονικής φαντασίας

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Science Fiction: Ταξίδι στο άγνωστο», που διοργανώνεται και πραγματοποιείται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, κάθε Τρίτη θα πραγματοποιούνται προβολές ταινιών επιστημονικής φαντασίας στον παραπλήσιο κινηματογράφο Odeon Starcity. Σήμερα θα προβληθεί μια από τις πρώτες ταινίες της Ιστορίας του κινηματογράφου που γυρίστηκε το 1902, το «Ταξίδι στη Σελήνη» των πιονιέρων αδελφών Μελιέ, το «Ikarie XB 1» του Τσεχοσλοβάκου Τζίντιχ Πόλακ και το κλασικό «Στενές επαφές τρίτου τύπου» του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Οι δύο πρώτες στις 7 και η τελευταία στις 9 μ.μ.

Το έργο της Πάμελα Κάρτερ «Τομή» σε σκηνοθεσία Μενέλαου Καραντζά κάθε Δευτέρα και Τρίτη μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Στις 9.15 μ.μ.

«Καπετάν Μιχάλης»

Το μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη «Καπετάν Μιχάλης» σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία Βασίλη Βασιλάκη κάθε Δευτέρα και Τρίτη μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2018 στο θέατρο Τόπος Αλλού. Στις 8.30 μ.μ.

«Home Newhome»

Προβολή επτά από τα σαράντα συνολικά ντοκιμαντέρ που γυρίστηκαν στο πλαίσιο του κύκλου «Home NewHome», ο οποίος είχε θέμα τη συμβίωση προσφύγων, μεταναστών και γηγενών σε χώρες της Μεσογείου (τα συγκεκριμένα γυρίστηκαν στη Σμύρνη και την Αθήνα) στο Ινστιτούτο Γκαίτε με ελεύθερη είσοδο. Στις 6 μ.μ.

«Γελοίο Σκότος»

Στο πλαίσιο των 52ων Δημητρίων το έργο του Βόλφραμ Λοτς «Γελοίο Σκότος» από την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου -σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε- στο δημοτικό θέατρο Άνετον (Παρασκευοπούλου 42 & Κωνσταντινουπόλεως) στη Θεσσαλονίκη. Στις 9 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL