Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C25.1°C
1 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.6°C23.6°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
1 BF 40%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.2°C25.2°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
0 BF 49%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Η ελληνική κοινωνία στην Κατοχή μέσα από το σχολείο

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Οκτώβριος 1944: Η Αθήνα Ελεύθερη» σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα «Στα βάθη του καθημερινού: Προσεγγίζοντας την κοινωνία της περιόδου 1940-44 στη διδακτική πράξη» στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, στο Πάρκο Ελευθερίας. Στις 10.30 π.μ.

Μια ροκ παλιοπαρέα

Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, Νίκος Ζιώγαλας και Γιάννης Μηλιώκας μαζί στο Κύτταρο. Στις 10 μ.μ.

Κινηματογράφος στο ΚΠΙΣΝ

Στο πλαίσιο του κύκλου προβολών στο ΚΠΙΣΝ η αγαπημένη των παιδιών (κάθε ηλικίας!) ταινία κινούμενων σχεδίων «Γουόλ-υ», στο Ξέφωτο, με ελεύθερη είσοδο. Στις 8 μ.μ.

«Στέλλα κοιμήσου»

Πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν του «Στέλλα κοιμήσου», του έργου - πειράματος που γράφτηκε από κοινού από τον σκηνοθέτη του Γιάννη Οικονομίδη και τους ηθοποιούς και οι διάλογοι κάθε παράστασής του είναι διαφορετικοί. Από Τετάρτη μέχρι Κυριακή, στο Εθνικό Θέατρο, στις 9 μ.μ.

«Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ»

Το έργο του μεγάλου Γερμανού συγγραφέα Χάινριχ Μπελ «Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ», σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή, που θα παίζεται Σάββατο και Κυριακή στο «Studio Μαυρομιχάλη». Στις 9 μ.μ.

«Πού είναι η μάνα σου μωρή»

Ο σπαρακτικός κωμικός μονόλογος της Δήμητρας Πέτρουλα, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολάρι και με πρωταγωνίστρια τη Βέρα Κρούσκα, θα παίζεται Σάββατο και Κυριακή στον πολυχώρο Vault. Στις 9 μ.μ.

Μητέρες διάσημων υιών

Το έργο της Χρύσας Σπηλιώτη «Ο γιος μου Νικόλαος Μάντζαρος», με την ίδια στον ρόλο της μητέρας του συνθέτη του εθνικού ύμνου μας, ο πρώτος από επτά μονολόγους που θα γράψουν και θα ερμηνεύσουν ισάριθμες γυναίκες ηθοποιοί, με θέμα τις μητέρες σημαντικών ανδρών της Ιστορίας και του πολιτισμού μας, και θα παίζονται για ισάριθμα Σάββατα στον πολυχώρο Vault. Στις 9.15 μ.μ.

Διάλογος περί ιδιωτικότητας

Δεύτερη και τελευταία ημέρα του επιστημονικού συμποσίου που διοργανώνει η Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας με θέμα «Περιπέτειες του ιδιωτικού στη μεταπολιτευτική Ελλάδα», στον πολυχώρο του συλλόγου Οι Φίλοι Της Μουσικής, εντός του Μεγάρου Μουσικής. Δύο συνεδρίες, αντίστοιχα, στις 10 π.μ. και 5.30 μ.μ.

Η πολύτιμη ψυχική υγεία

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, εναρκτήρια δράση στην Ελλάδα της διεθνούς καλλιτεχνικής πλατφόρμας «H.U.G. 4Youth». Στο Σύνταγμα, στις 12 μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL