Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Η Μάνια Παπαδημητρίου στην παράσταση της Χριστιάννας Λαμπρινίδη «B.ound - το σκηνικό που φοβάται», η οποία πραγματεύεται το μεγάλο και τόσο σημαντικό για την εποχή μας ζήτημα της ιθαγένειας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Στις 8.30 μ.μ.

Η παράσταση της Μαρίας Σάββα και της Εταιρείας Θεάτρου Παίκτες «Το ξύπνημα της μνήμης. Παιδιά - πρόσφυγες του ελληνικού Εμφυλίου», βασισμένη στο βιβλίο των Riki Van Boeschoten και Loring M. Danforth «Παιδιά του Ελληνικού Εμφυλίου - Πρόσφυγες και Πολιτική της Μνήμης», στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στις 8 μ.μ.

Η χορευτική ομάδα RootlessRoot της Λίντας Καπετανέα και του Σλοβάκου Γιόζεφ Φρούτσεκ παρουσιάζει μια παράσταση με θέμα ένα ζοφερό μα και συναρπαστικό μέλλον το οποίο είναι ήδη εδώ. Στο κτήριο «Rex» του Εθνικού Θεάτρου στις 9 μ.μ.

Θεατρική μεταφορά του βιβλίου του Γιόζεφ Ροτ «Ο θρύλος του αγίου Πότη» από τον Ευθύμη Φιλίππου σε σκηνοθεσία Μαρίας Πανουργιά στην Πειραιώς 260. Στις 9 μ.μ.

Η Χριστίνα Μαξούρη παρουσιάζει ρεμπέτικα της μεταπολεμικής περιόδου με τη συνοδεία μπαρόκ ορχήστρας (βιόλες ντι γκάμπα, βιολόνε και βιολιά) σε ενορχηστρώσεις και υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Παπαπέτρου στην αγγλικανική εκκλησία Αγίου Παύλου. Στις 9.30 μ.μ.

Βαγγέλης Γερμανός και Gadjo Dilo

Ο Βαγγέλης Γερμανός παίζει και πάλι με τη συνοδεία του gipsy swing συγκροτήματος Gadjo Dilo στο Roof Stage του «Gazarte». Στις 10 μ.μ.

Πώς η λογοτεχνία γίνεται θέατρο

Η Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών και το Φεστιβάλ Αθηνών διοργανώνουν ημερίδα για τη μεταφορά λογοτεχνικών έργων στο θέατρο στην Πειραιώς 260. Στις 5 μ.μ.

Ποίηση του Μανώλη Γλέζου

Παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Γλέζου «Στα Κυκλαδονήσια - Αίσθηση στο φως στιχουργεί» (εκδόσεις Gutenberg) στην οποία θα μιλήσουν το μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών Στέφανος Ψαρράς, η ποιήτρια από το Απειράθου της Νάξου Τάσια Δεουδέ και φυσικά ο ίδιος ο Μανώλης Γλέζος, ενώ ποιήματά του θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Αμαλία Αρσένη, Εύα Κοτανίδη, Γιώργος Κοτανίδης, Στέφανος Ληναίος, Κερασία Σαμαρά και Έλλη Φωτίου. Στη Στοά του Βιβλίου στις 7 μ.μ.

Για τον Νίκο Χατζηκυριάκο - Γκίκα

Διάλεξη της Εβίτας Αράπογλου, ιστορικού τέχνης και επιμελήτριας της έκθεσης που περιλαμβάνει και έργα του ζωγράφου, και πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Μουσείο Μπενάκη, με θέμα «Νίκος Χατζηκυριάκος - Γκίκας: από το αρχοντικό της Ύδρας στους κήπους της Κέρκυρας». Στη βεράντα του εστιατορίου του Μουσείου Μπενάκη στις 9 μ.μ.

«Άμμος στο βυθό»

Παρουσίαση του βιβλίου της Βίκυς Χασάνδρα «Άμμος στο βυθό» (εκδόσεις Τόπος) στο Public Χαλκίδας (Κριεζώτου 14). Στις 7 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL